Ύστερα από μια ακόμα συνηθισμένη αυτοκινητιστική περιπέτεια, με μυστικότητα, κατασκοπία, διαρροές και αποκαλύψεις, η ΚΙΑ αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του νέο Sportage -που λίγες μέρες νωρίτερα είχαν διαρρεύσει από κορεάτικο blog.

Το πολυαναμενόμενο compact SUV που θα τεθεί αντιμέτωπο με το κραταιό Nissan Qashqai, και τα ιδιαίτερα πετυχημένα Renault Capture και Suzuki Vitara, θα παρουσιαστεί και “ζωντανά” τον Σεπτέμβριο την Φρανκφούρτη.

Από τις φωτογραφίες ακόμα είναι εμφανής η διάθεση της ΚΙΑ να παίξει επιθετικά, αφού φαίνεται να έχει αφήσει στο παρελθόν τις συμβατικές σχεδιαστικές επιλογές, διαλέγοντας επιθετικότερες γραμμές για το αμάξωμα και ένα αρκετά ξεχωριστό εμπρός μέρος -χωρίς παρόλα αυτά να ρισκάρει με εκκεντρικότητες.

Εκτός από την… οπτική μας ενημέρωση, περισσότερες πληροφορίες δεν δόθηκαν, ούτε για το εσωτερικό, ούτε για τα μηχανικά μέρη και τις τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν. Μπορούμε πάντως χωρίς μεγάλο ρίσκο να πούμε ότι το Sportage θα διατίθεται και σε δικίνητες και σε τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ θα υπάρχουν τουλάχιστον οι κινητήρες του αδελφού Hyundai Tucson (ήτοι ένας 1.6άρης βενζίνης και ένας 1.7άρης diesel).

Μένει να δούμε αν το νέο Sportage θα εφοδιαστεί και με κάποιον μικρότερο τούρμπο κινητήρα, όπως συμβαίνει με τους βασικούς ανταγωνιστές του.

 

Facebook Comments