Για παράλληλο πρόγραμμα μιας νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από το μνημόνιο, έκανε λόγο το Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Νίκος Φίλης, ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η οικονομία είναι σε χειρότερη κατάσταση μετά από επτά μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Το διακύβευμα είναι ποιος θα κυβερνήσει με κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία… Εμείς ή οι άλλοι που είναι ανάλγητοι νεοφιλελεύθεροι, που είναι μνημόνιο πριν το μνημόνιο» παρατήρησε ο κ. Φίλης. «Δεν είναι το ίδιο ο Αλέξης με τον Μεϊμαράκη, ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ» σημείωσε.

«Ο Τσίπρας λέει ‘ζητώ νέα δημοκρατική νομιμοποίηση’… Δεν φοβάται ο Αλέξης λαϊκή νομιμοποίηση και καθαρή εντολή» τόνισε.

Για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δήλωσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει εμπιστοσύνη ότι δεν θα ξεγελαστεί ο λαός με το παλιό πολιτικό κατεστημένο και θα πιστέψει ότι επτά μήνες έφεραν την καταστροφή και δεν την έφεραν 40 χρόνια.

«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις η ιστορία ότι θα κάνουμε ένα τσακ και θα βγάλουμε πετρέλαιο δεν στέκει» ανέφερε ακόμη, σχολιάζοντας δηλώσεις του καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνη Φώσκολου στον ΣΚΑΪ ότι ξέχασαν τον διαγωνισμό για τα πετρέλαια που θα μάς έφερνε 2,5 τρισεκ. ευρώ.

«Εξυπηρετούν συμφέροντα οι φωνές που ζητουν άμεση αξιοποίηση των κοιτασμάτων» επισήμανε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε κανέναν δεν αρέσει το μνημόνιο, να το εφαρμόσουμε για να βγούμε από αυτό, όχι σε τακτικισμούς και ελιγμούς» τόνισε από την πλευρά του, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Τσίπρας έχει διασπασμένο κόμμα, και δεν έχει πολιτικό αφήγημα. Είναι ‘το νέο’ 2000 μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις ψυγεία, δηλαδή ρουσφέτια, ή να αποκαθιστούμε νέους και παλιούς μας πελάτες μέσα από διορισμούς;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είναι πολύ χειρότερη η κατάσταση της οικονομίας σήμερα, τα στοιχεία της ύφεσης είναι δεδομένα» επέμεινε δε επικαλούμενος σχετικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σε μια αναφορά του στη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ για λογαριασμό του ΣΚΑΪ σημείωσε ότι το δίλημμα «είστε μνημονικός η αντιμνημονιακός ;» είναι ψεύτικο, δεν ενδιαφέρει πια τους πολίτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «πριν 2 μήνες η διαφορά ξεπερνούσε τις 15 μονάδες, έλεγαν για ‘ντάμπλ σκορ’ στον ΣΥΡΙΖΑ.. σήμερα είναι κατά μέσο όρο 2 μονάδες».

«Θα πρέπει να αφήσουμε τις επενδύσεις στους υδρογονάνθρακες καμία 200 χρόνια να κάθονται;» διερωτήθηκε για τις καταγγελίες Φώσκολου.

«Κόντρα σε όλες τις αποφάσεις του ΣτΕ οι Σκουριές παραμένουν κλειστές… Κάποιοι άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους και το δημόσιο θα χάσει έσοδα, επειδή θέλουν να κλείσουν το μάτι στην Αριστερή Πλατφόρμα και στους αριστεριστές» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Facebook Comments