Πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες η τελετή απονομής των φετινών MTV Video Music Awards με παρουσιάστρια την εκκεντρική Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιό και ηθοποιό Miley Cyrus.

Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς ήταν η Taylor Swift, η οποία σάρωσε στις υποψηφιότητες, αποσπώντας, μεταξύ άλλων, το βραβείο της χρονιάς για το βιντεοκλίπ του τραγουδιού της «Bad Blood».

«Είμαι χαρούμενη που το 2015 ζούμε σε έναν κόσμο, όπου τα αγόρια μπορούν να υποδυθούν τις πριγκηπέσσες και τα κορίτσια τούς στρατιώτες», είπε η ίδια καθώς παραλάμβανε το βραβείο. Η 25χρονη τραγουδίστρια κέρδισε επίσης το βραβείο για το καλύτερο ποπ βίντεο και το βραβείο του καλύτερου γυναικείου βίντεο, για το τραγούδι «Blank Space», το οποίο υποτίθεται πως αναφέρεται στη βεντέτα με την τραγουδίστρια Katy Perry  (η οποία δεν συμμετείχε στα φετινά βραβεία).

Αυτός που έκλεψε την παράσταση στα φετινά βραβεία του MTV ήταν ο Kanye West και τα πολιτικά του σχέδια για το μέλλον. Αφήνοντας άφωνους τους πάντες, ο διάσημος ράπερ και σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν ανακοίνωσε ότι το 2020 θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στο δημοφιλές σόου παρουσιάστηκαν, επίσης, ερμηνείες από τους Justin Bieber, Macklemore και The Weeknd. Κατά την έναρξη της τελετής, τη σκηνή μοιράστηκαν μεταξύ τους οι καλλιτέχνιδες Nicki Minaj και Taylor Swift.

Τα βραβεία του θεσμού MTV Video Music Awards είναι μικρά αγαλματίδια- αστροναύτες, που απονέμονται τα τελευταία χρόνια σε δημοφιλείς «αστέρες» της μουσικής βιομηχανίας.

Οι νικητές των βραβείων στις βασικές κατηγορίες

Βίντεο της χρονιάς: Taylor Swift ft. Kendrick Lamar, Bad Blood

Καλύτερο βίντεο άνδρα καλλιτέχνη: Mark Ronson ft. Bruno Mars, Uptown Funk

Kαλύτερο βίντεο γυναίκας καλλιτέχνη: Taylor Swift, Blank Space

Kαλύτερο hip hop βίντεο: Nicki Minaj, Anaconda

Kαλύτερο pop βίντεο: Taylor Swift, Blank Space

Καλύτερο rock βίντεo: Fall Out Boy, Uma Thurman

Πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης: Fetty Wap, Trap Queen

Το βίντεo με το καλύτερο κοινωνικό μήνυμα: Big Sean ft. Kanye West & John Legend, One Man Can Change the World

Facebook Comments