Σιγά σιγά επιστρέφουμε σε κανονικούς ρυθμούς για τις αγορές, μετά από το καλοκαιρινό διάλειμμα του Αυγούστου και σήμερα οι επενδυτές έχουν μια δύσκολη ημέρα μπροστά τους καθώς η ΕΚΤ  αλλά και ο Mario Draghi θα βρεθούν και πάλι στο προσκήνιο. Για την ώρα, δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το αν ο κεντρικός τραπεζίτης θα αλλάξει κάτι στη ρητορική των τελευταίων μηνών. Η τελευταία ανοδική κίνηση του ευρώ έχει κάνει πολλούς να πιστέψουν ότι έρχεται αρνητική αναθεώρηση των εκτιμήσεων από την ΕΚΤ. Τίποτα όμως δεν είναι δεδομένο ιδιαίτερα όταν σε δυο εβδομάδες αναμένεται να συνεδριάσει και η Fed. Χθες, η Μπεζ Βίβλος της αμερικανικής οικονομίας, έδειξε ότι παρά την ισχυρή πτώση του ενεργειακού κλάδου, η αμερικανική οικονομία θα συνεχίσει να διατηρείται σε αναπτυξιακή τροχιά.

  • Το πετρέλαιο κατέγραψε μια ακόμα έντονη συνεδρίαση και αφού «παγίδεψε» τους επενδυτές με την πτώση, έκλεισε με σημαντικά κέρδη.
  • Το δολάριο συνεχίζει να διαπραγματεύεται έχοντας διαφορετική συμπεριφορά μεταξύ των νομισμάτων.
  • Προσπάθεια για διαμόρφωση πυθμένα στις αγορές μετοχών. Πιθανή πλάγια τάση μεγάλων διακυμάνσεων.
  • Το AUD συενχίζει να βρίσκεται υπό πίεση καθώς όλα τα στοιχεία εξακολουθούν να είναι συντριπτικά εναντίον του.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο (#USOil_V5) – Άνοιγμα: 44,24 Υψηλό: 46,74 Χαμηλό: 43,20 Κλείσιμο: 46,03

03 09 15 oil

 

 

 

 

 

 

 

 

Για μια ακόμα φορά, σε χθεσινή μας ανάλυση επισημάναμε τη στήριξη στα $43,25 με το πετρέλαιο να σταματά στα $43,20 και να αντιστρέφεται βίαια. Θα συνεχίσουμε να αγνοούμε τις καταστροφικές φωνές για πετρέλαιο σε χαμηλότερα επίπεδα καθώς φαίνεται ότι μάλλον εξυπηρετούν άλλους σκοπούς.

Τεχνικά, δείκτες αλλά και συμπεριφορά της αγοράς συνεχίζουν να δείχνουν υψηλότερα επίπεδα και θεωρούμε ότι είναι θέμα χρόνου να περάσουμε πάνω από τα $50,00. Πολλά διεθνή Μέσα υψηλής αναγνωρισιμότητας επιμένουν σε ένα σενάριο short covering στο πετρέλαιο. Οφείλετε να γνωρίζετε ότι στο πετρέλαιο δεν υφίσταται η έννοια του short covering γιατί τόσο οι commercials όσο και οι speculators είναι πάντοτε αρνητικοί. Δεν αλλάζουμε τίποτα στις απόψεις μας.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

45,30                   46,70
44,40                   47,50
43,25                   48,20
42,70                   49,10

Facebook Comments