Με τις αγορές σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη να είναι σήμερα κλειστές λόγω της αργίας της ημέρας των Πεσόντων, η αγορά συναλλάγματος παρουσιάζει μια σταθερή εικόνα.

Η ισοτιμία USDJPY συνεχίζει να διορθώνει σε χαμηλότερα επίπεδα σήμερα κάτω από τα 101,00 γεν (άνοδος για το ιαπωνικό νόμισμα) καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας φαίνεται ότι αδυνατεί να ελέγξει την άνοδο στις αποδόσεις των ιαπωνικών κρατικών ομολόγων.

Είναι η τρίτη συνεδρίαση στην οποία η ισοτιμία δέχεται πιέσεις. Χθες ο διοικητής της BoJ, Haruhiko Kuroda, δήλωσε ότι η Ιαπωνία θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα υψηλά επιτόκια. Οι αποδόσεις των ιαπωνικών ομολόγων αναρριχήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο έτους στις 23 Μαΐου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Asmussen της ΕΚΤ δήλωσε ότι δεν διακρίνει πληθωριστικές πιέσεις, ενώ ανέφερε ότι «βλέπει» θετικά σημεία στις οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης αν και θα χρειαστεί περίπου μια δεκαετία ώστε να ξεπεραστούν όλες οι αδυναμίες. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης έχει μειωθεί.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αρνητικών επιτοκίων από την ΕΚΤ εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, αν και σημείωσε ότι η συζήτηση στην ΕΚΤ για αυτό το θέμα είναι ανοιχτή. Η νομισματική πολιτική δεν θα μπορούσε να είναι ένα «όπλο για όλες τις χρήσεις», χρειάζεται η ανάπτυξη και οι μεταρρυθμίσεις, ανέφερε.
Η ισοτιμία EUR/USD διαπραγματεύεται γύρω από το 1,2945.

Καμία ανακοίνωση δεν είναι προγραμματισμένη για το υπόλοιπο της ημέρας.

Facebook Comments