Καταβολή ποσού συνολικού ύψους 3.935.800 ευρώ σε 19.679 δικαιούχους της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού σε υπηρεσίες ταξί κατά τον μήνα Απρίλιο.

Για την κάλυψη του αυξημένου κόστους καυσίμων κίνησης των οχημάτων που χρησιμοποιούν, στο πλαίσιο της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους, προχωρά τη Μεγάλη Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ.

Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση, ύψους 200 ευρώ ανά δικαιούχο, στους λογαριασμούς τους σήμερα μετά τις 17:00, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.

Παράλληλα, για όσους δεν υπέβαλαν αίτηση μέχρι τις 15 Απριλίου 2022, δίνεται η δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση μέχρι την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022, καθώς θα ανοίξει άμεσα εκ νέου η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ “myBusinessSupport” για τις αιτήσεις χορήγησης της αποζημίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η αποζημίωση είναι, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 83 του ν. 4916/2022, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Facebook Comments