Νέο εσωκομματικό επεισόδιο στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στην επιφάνεια μετά το πέρας των ημερών του Πάσχα.


Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, ανέφερε χαρακτηριστιά σε κείμενό της ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, «επιτρέπει τους προπηλακισμούς και τη δολοφονίας χαρακτήρων» εξαπολύοντας δριμεία κρητική.

Αναλυτικά παρακάτω τα όσα ανέφερε στο κείμενό της για τον κ. Τσίπρα και για τα ενδότερα του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το γιατί είναι το μεγάλο ερώτημα. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας –ο οποίος, προφανώς, ούτε προέρχεται από τέτοιου είδους παραδόσεις, ούτε μετέρχεται, προσωπικά, τέτοιες πρακτικές, ούτε αρμόζει στον χαρακτήρα του και στην πολιτική και ιδεολογική του συγκρότηση– δεν εμφανίζεται περισσότερο αποφασιστικός στην αντιμετώπιση και πάταξη αυτών των φαινομένων; Γιατί επιτρέπει να καλλιεργείται στο εσωτερικό του κόμματος, στο οποίο ηγείται, η απεχθής κουλτούρα των προπηλακισμών και της δολοφονίας χαρακτήρων, ενώ γνωρίζει άριστα πως η θέση ισχύος στην οποία βρίσκεται –πρόεδρος γαρ του κόμματος– του δίνει την άνεση να ανάβει το πράσινο ή το κόκκινο φως, να επιτρέπει να διαιωνίζονται ή να κόβει με το μαχαίρι, τέτοιες συμπεριφορές».

«Άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή την Πέμπτη το βράδυ τον πρόεδρό μας. Μένω στο σημείο που μίλησε για την ανάγκη να διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού τους ηθικούς κώδικες της ανιδιοτέλειας και της συντροφικότητας. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!

Και αναρωτιέμαι: Πόσο συμβατοί με τη συγκεκριμένη έκκληση του συντρόφου προέδρου είναι χαρακτηρισμοί όπως “κομματικοί μπράβοι” και “βαρίδια”; Πόσο συντροφικές είναι οι ύβρεις με ηλικιακά ή σωματοτυπικά χαρακτηριστικά, οι οποίες δυστυχώς είχαν την τιμητική τους καθ’ όλη τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου; Πότε -και με την ανοχή ποιων- παρείσφρησε η ανθρωποφαγία στις τάξεις μας; Πόσο προσελκύουν προνομιακά μας ακροατήρια -που στις τελευταίες εκλογές είτε δεν πήγαν να ψηφίσουν είτε έκαναν κάποια άλλη επιλογή- το βαρύ και ασήκωτο ύφος και οι αγοραίες εκφράσεις; Οταν αντί για αντιπαράθεση επιχειρημάτων, επιστρατεύεται ο τσαμπουκάς και η μαγκιά και όταν η πολιτική συζήτηση διεξάγεται με όρους ξεκαθαρίσματος λογαριασμών;». Και καταλήγει:

«Στο δρόμο για τη δεύτερη φορά Αριστερά, ας φύγουμε από το 3ο Συνέδριό μας προσπαθώντας να έχουμε απαντήσεις σε κάποια πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα: Με τι όπλα δίνεις τη μάχη για την προστασία της κοινωνίας και την ανακούφιση των ασθενέστερων; Με τα όπλα τα δικά σου ή με τα όπλα του αντιπάλου; Πόσο νερό βάζεις στο κρασί σου στο πλαίσιο των απαραίτητων συμβιβασμών; Και, τελικά, πόσο απομακρύνεσαι από αρχές, ιδέες, κώδικες, στο όνομα της εκλογικής επικράτησης την οποία όλες και όλοι θέλουμε και για την οποία δουλεύουμε;».

Αυτός είναι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ που, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψει στην εξουσία μετά τις επόμενες εκλογές. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατατρόπωσε στο Συνέδριο τους εσωκομματικούς του αντιπάλους και σταδιακά θα τους «εξαφανίσει» και από τα κομματικά όργανα. Μετά θα επιχειρήσει να εμφανίσει ως αντικυβερνητική διαδήλωση τη χωρίς αντίπαλο εκλογή του από τα μέλη του κόμματος στις 15 Μαΐου, γι’ αυτό και παλεύει να διπλασιάσει (στην πραγματικότητα, να τριπλασιάσει, αλλά στην Κουμουνδούρου δεν το λένε προς τα έξω) τα 61.000 μέλη που θα τον ψηφίσουν. Και με αυτό το «φορτίο» θα επιχειρήσει την τελική του αντεπίθεση. Με τους «Πολάκηδες» που βρίζουν και όχι με τους «Ξανθούς» που θέλουν να αντιπαρατίθενται κόσμια και με πολιτικά επιχειρήματα.

Πηγή:Ellada24.gr

Facebook Comments