Στο 1,5 δισ. ευρώ τοποθετείται τελικά το ποσό που αντλεί το Ελληνικό Δημόσιο από την επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 5,8 δισ. ευρώ. Το τελικό επιτόκιο υποχώρησε στις 110 μ.β. + mid swap, δηλαδή στην περιοχή του 2,51%, ενώ το αρχικό επιτόκιο είχε τοποθετηθεί στις 115 μ.β. + mid swap.

Σημειώνεται πως το 7ετές -το οποίο πλέον έχει 5ετή διάρκεια- είχε εκδοθεί στις 15 Απριλίου του 2020 λίγο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και μετά την ενεργοποίηση του PEPP της ΕΚΤ, με κουπόνι 2% και απόδοση 2,013%. Το βιβλίο προσφορών είχε διαμορφωθεί στα 5,9 δισ. ευρώ, με πάνω από 128 επενδυτές να συμμετέχουν στην έκδοση, ενώ το Ελληνικό Δημόσιο είχε αντλήσει 2 δισ. ευρώ.

Τη σημερινή επανέκδοση “έτρεξαν” οι διεθνείς επενδυτικές τράπεζες BNP Paribas, BofA Securities, Citi, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE και J.P. Morgan.

Νωρίτερα:

Σημαντικό ενδιαφέρον προσελκύει η επανέκδοση του 7ετους ελληνικού ομολόγου. Μικρή μείωση κατά πέντε μονάδες βάσης από το αρχικό guidance στο επιτόκιο.

Νωρίτερα:

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου, με το αρχικό επιτόκιο να τοποθετείται στις 115 μ.β + mid swap ενώ το τελικό επιτόκιο εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί κοντά στο 2,5%.

Αν και το ποσό άντλησης δεν έχει οριστεί καθώς θα το καθορίσει η ζήτηση, εκτιμάται πως το Ελληνικό Δημόσιο θα αντλήσει ένα ποσό κοντά στο 1,5- 2 δισ. ευρώ, με αναλυτές να εκτιμούν ότι η ζήτηση θα είναι ισχυρή λόγω και του ελκυστικού premium της έκδοσης.

Σημειώνεται πως το 7ετές – το οποίο πλέον έχει 5ετή διάρκεια – είχε εκδοθεί στις 15 Απριλίου του 2020 λίγο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και μετά την ενεργοποίηση του PEPP της ΕΚΤ, με κουπόνι 2% και απόδοση 2,013%. Το βιβλίο προσφορών είχε διαμορφωθεί στα 5,9 δισ. ευρώ, με πάνω από 128 επενδυτές να συμμετέχουν στην έκδοση, ενώ το Ελληνικό Δημόσιο είχε αντλήσει 2 δισ. ευρώ.

Τη σημερινή επανέκδοση “τρέχουν” οι διεθνείς επενδυτικές τράπεζες BNP Paribas, BofA Securities, Citi, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE και J.P. Morgan.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments