Οι υπουργικές παρασπονδίες, δεν μπορούν να καλυφθούν εύκολα, ενώ ορισμένοι υπουργοί έχουν μείνει «μετεξεταστέοι» στο κυβερνητικό έργο, αυτό είναι το χθεσινό μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη προς τους υπουργούς του.

Το “καρφί” του Πρωθυπουργού «αν κάποιοι από εσάς πιστεύετε ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστείτε προεκλογικά, μην διστάσετε να μου το πείτε. Μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας, ώστε να αφοσιωθείτε αποκλειστικά και μόνο στην προετοιμασία των εκλογών», ήταν ξεκάθαρο.

Στο χθεσινό υπουργικό, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να βάλει φρένο και στην ακατάσχετη εκλογολογία. Το νέο σενάριο στην πολιτική πιάτσα, άλλωστε, είναι ότι ο πρωθυπουργός θα πάει σε εκλογές το φθινόπωρο, εφόσον έχουν αποκλιμακωθεί οι τιμές του ρεύματος και έχουμε περάσει ένα καλό τουριστικά καλοκαίρι, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις από το μέτωπο των πυρκαγιών.

«Έχω πει πολλές φορές ότι θα εξαντλήσουμε την τετραετία. Αυτό σημαίνει ότι ο χρονικός ορίζοντας του κυβερνητικού έργου είναι 12μηνος. Και για αυτό σας έχει ζητηθεί από τη γραμματεία της κυβέρνησης ένας προγραμματισμός κυβερνητικού έργου με αυτό τον ορίζοντα. Έχει υποπέσει στην προσοχή μου ότι ίσως κάποιοι να μην πιστεύετε ότι ακριβώς αυτή είναι η πρόθεσή μου», είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης προς τους υπουργούς του.

Ο ίδιος, άλλωστε, με τον τρόπο και την ένταση που θέτει το ζήτημα, αφήνει ελάχιστα περιθώρια παρερμηνείας ως προς την πρόθεση του να εξαντλήσει τον διαθέσιμο πολιτικό χρόνος, ελπίζοντας σε ένα κυβερνητικό rebound το επόμενο διάστημα, εφόσον βρεθεί φόρμουλα αντιμετώπισης της ακρίβειας είτε σε εθνικό, είτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΓΕ

Facebook Comments