O υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε έρευνα για τον θάνατο της 3χρονης καθώς και για τις συνθήκες νοσηλείας της στο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη.

Σε εξειδικευμένα ιατρικά εργαστήρια για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου θα σταλούν οι βιοχημικές εξετάσεις του τρίχρονου κοριτσιού που κατέληξε το Σάββατο, στο «Ιπποκράτειο», σύμφωνα με πληροφορίες από το thesstoday.

Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή για την 3χρονη

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, αργά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε από ιατροδικαστή, παρουσία της τεχνικού συμβούλου που όρισε η οικογένεια του άτυχου κοριτσιού, Κατερίνας Αποστολίδου.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την ίδια, χαρακτηρίζεται ως «αδιευκρίνιστο», παρά το γεγονός της πολυήμερης νοσηλείας και σειράς εξετάσεων που υπεβλήθη στο «Παπαγεωργίου».

«Δεν έχουμε πλήρη ιατρικό φάκελο, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι το παιδί υπέστη εγκεφαλικό πνευμονικό οίδημα», ανέφερε η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας στο thesstoday.

Επιπλέον, σύμφωνα με την κ. Αποστολίδου, η οικογένεια του παιδιού βρίσκεται εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων, καθώς θα σταλούν ιστολογικά-βιολογικά δείγματα σε εξειδικευμένα εργαστήρια, ανάμεσά τους και το ΑΠΘ, ώστε να ρίξουν «φως» στα ακριβή αίτια του θανάτου.

Facebook Comments