Δεξίωση προς τιμήν του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη, με αφορμή τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας της Ελλάδος, θα παραθέσουν ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν, στο Λευκό Οίκο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνει στις 16 Μαΐου για επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ προκειμένου – την ίδια ημέρα- να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Η δεξίωση του προέδρου των ΗΠΑ προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού και της συζύγου του, με αφορμή τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους, αποτυπώνει το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων αλλά και των διαπροσωπικών των δύο ηγετών.

Παρόντες θα είναι επιφανείς εκπρόσωποι της Ομογένειας στις ΗΠΑ, υπουργοί, γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου, επιχειρηματίες κ.α.

Μια ακόμη ένδειξη του ενισχυμένου ρόλου της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, του εξαιρετικού επιπέδου των διμερών σχέσεων και της αναγνώριση του υψηλού κύρους του Κυριάκου Μητσοτάκη διεθνώς, συνιστά και το γεγονός ότι την επόμενη ημέρα, την Τρίτη 17 Μαΐου, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, μετά από πρόσκληση της Νάνσι Πελόζι.

Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα μιλήσει στο Κογκρέσο, ενώ πρόσκληση για τέτοιου είδους ομιλία απευθύνεται σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις σε ξένους ηγέτες.

Facebook Comments