Τελικό, αν δεν υπήρχε ο Παύλος Πολάκης, η Ν.Δ. και ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να τον είχαν εφεύρει. Και δεν πρόκειται για ένα αυθαίρετο συμπέρασμα, αλλά για την αποτύπωση μιας (πολιτικής) πραγματικότητας. που συνδέεται με την καταγραφή των δυνάμεων Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο Νομού Χανίων.

Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στον συγκεκριμένο νομό προκύπτει, όπως γράφει η εφημερίδα “Παραπολιτικά”, ότι το κόμμα του Τσίπρα έχει κατρακυλήσει στην τρίτη θέση, πίσω από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη.

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αποδίδουν την «ελεύθερη πτώση» στο γεγονός ότι η (μεγάλη] πλειονότητα των μετριοπαθών ψηφοφόρων του νομού, που είχαν φύγει από το ΠΑΣ0Κ με προορισμό τον ΣΥΡΙΖΑ, εσχάτως ακολουθούν την αντίστροφη διαδρομή, γυρνώντας μαζικά την πλάτη στον πολακισμό.

Και επειδή τα ποσοστά που καταγράφει η συγκεκριμένη δημοσκόπηση είναι πολύ χαμηλότερα αυτών που συγκεντρώνει σε επίπεδο επικράτειας ο Τσίπρας, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ποιος είναι το βαρίδι σε επίπεδο νομού. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι πλέον ο Μητσοτάκης πρέπει να προκαλεί πιο συχνά σε δημόσιες εμφανίσεις τον Παυλή.

Πηγή: Tomanifesto.gr

Facebook Comments