Είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Αυτός που έχει κάνει το κοινό να ξεχάσει τους «θρύλους» των Ναδάλ, Φέντερερ και Τζόκοβιτς. Και είναι μόλις 19 ετών.

Ο Ισπανός τενίστας «καθαίρεσε» τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ από το θρόνο του «Βασιλιά» στη Μαδρίτη και κατέκτησε τον πέμπτο τίτλο της καριέρας του.

Ήταν Ιούλιος της περασμένης χρονιάς, όταν ο νεαρός έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του σε υψηλού επιπέδου τουρνουά και ανέβαινε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στο Όπεν της Κροατίας, ο κόσμος του τένις έμαθε το όνομα του Αλκαράθ. Και από τότε τον έχει τοποθετήσει δίπλα στα κορυφαία ονόματα του αθλήματος.

Μόλις το περασμένο καλοκαίρι μπήκε στο top – 50 της παγκόσμιας κατάταξης, πανηγύρισε το τίτλο του Next Generation ATP Finals μαζί με αυτούς στο Ρίο, το Μαϊάμι και τη Βαρκελώνη.

Το απόγευμα της Κυριακής, προσέθεσε και αυτόν στη Μαδρίτη. Είναι ο πιο εντυπωσιακός όλων, αν αναλογιστεί κανείς, ότι μπροστά στους συμπατριώτες του, το «φαινόμενο» απέκλεισε Ναδάλ και Τζόκοβιτς σε προημιτελικά και ημιτελικά αντίστοιχα. Κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς στο παρελθόν, στην ίδια διοργάνωση χωμάτινης επιφάνειας.

Ο ίδιος φαίνεται να έχει δουλέψει πάνω στα προτερήματα των μεγάλων ονομάτων του τένις. Συνδυάζει το πάθος και το ταλέντο του Ναδάλ, τη μαχητικότητα και το καθαρό μυαλό του «Νόλε» και την ιδιοφυία του Φέντερερ. Οι δύο πρώτοι παραδόθηκαν σε ακόμη ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του Ισπανού.

Απαγορεύει στον εαυτό του να εγκαταλείψει οποιαδήποτε «χαμένη» μπάλα. Διεκδικεί κάθε πιθανότητα που έχει για να πάρει τον πόντο. Τρέχει όλο το «κορτ», δίνει τα πάντα για να έχει το «πάνω χέρι». Αρκετά συχνά ανεβαίνει ψηλά στο φιλέ και ρισκάρει με drop shot για να «κουράσει» σωματικά και ψυχικά τον αντίπαλό του. Και το πιο σημαντικό: δεν «βλέπει» ονόματα, δεν «λυγίζει» από το μέγεθος όποιου και αν έχει απέναντί του. Μπορεί ήδη να περηφανεύεται ότι βρίσκεται στο νούμερο έξι του ταμπλό.

Ίσως ακόμη να είναι νωρίς για προβλέψουμε τι θα ακολουθήσει και αν θα έχει διάρκεια αυτή η συγκλονιστική πορεία του. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε όλοι, είναι ότι ο Κάρλος Αλκαράθ είναι το επόμενο μεγάλο αστέρι του παγκόσμιου τένις και μαζί με το Στέφανο Τσιτσιπά, το Ντάνιλ Μεντβέντεφ και το Ματέο Μπερετίνι θα χαρίζουν μοναδικές στιγμές στο φιλοθεάμον κοινό.

Facebook Comments