«Κόντρα» ξέσπασε σήμερα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ένα συμβάν κατά την περιοδεία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην παλιά πόλη των Χανίων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας, στο πλαίσιο της επικοινωνίας που είχε με επιχειρηματίες και πολίτες, συνομίλησε και με τον κ. Κώστα Μερκουράκη, ιδιοκτήτη καταστήματος στην οδό Τσουδερών, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ίδιος από τις σημαντικές αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής, κάνοντας λόγο για «δύσκολο χειμώνα», ίσως τον δυσκολότερο που έχει βιώσει ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «δεν θα ήθελα να φανταστώ τι γίνεται σε άλλες περιοχές της Ελλάδας που δεν υπάρχει τουρισμός».

Ο κ. Μερκουράκης, ωστόσο, είναι, ως γνωστόν, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ήταν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων και ήταν, επίσης, δύο φορές (2014, 2019), υποψήφιος δήμαρχος στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου. Στα Χανιά δραστηριοποιείται επαγγελματικά από το 2008, όταν άνοιξε χρυσοχοείο στην οδό Κονδυλάκη στην παλιά πόλη, το οποίο και διατηρεί, ενώ το 2019 άνοιξε κατάστημα υποδημάτων στην οδό Τσουδερών.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση στο βίντεο της συνομιλίας είναι ότι ενώ μετά το πέρας της, ο κ. Μερκουράκης συνομιλεί με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, πρώην υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η οποία συνόδευε, μεταξύ άλλων, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, την ώρα της συζήτησής τους, ο Χανιώτης επιχειρηματίας και ο κ. Τσίπρας συνομιλούν ως σαν να μη γνωρίζονται!

– «Σας ευχαριστούμε», αναφέρει ο κ. Μερκουράκης με την ολοκλήρωση της ολιγόλεπτης συζήτησης.

– «Να είστε καλά», σημειώνει ο κ. Τσίπρας.

– «Καλή δύναμη», προσθέτει ο κ. Μερκουράκης.

ΝΔ: «ΤΟΣΟ ΣΤΗΣΙΜΟ!»

Η ΝΔ κατηγόρησε, με ανακοίνωσή της, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η συνομιλία του κ. Μερκουράκη με τον κ. Τσίπρα ήταν «στημένη», επισημαίνοντας ότι ο ίδιος επιχειρηματίας πρωτοστάτησε στην οργάνωση της σημερινής περιοδείας.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ «ο αγανακτισμένος πολίτης που εμφανίζεται στις κάμερες στα Χανιά να εκφράζει, δήθεν αυθόρμητα, την οργή του για την κυβέρνηση, στον κ. Τσίπρα, είναι γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο πρωτοστατεί μάλιστα στην οργάνωση της περιοδείας. Τόσο στήσιμο!», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Και προσθέτει: «Σκηνοθεσία ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστή τον κ. Τσίπρα και κομπάρσους τα στελέχη του! Πώς το έλεγε ο μεγάλος Δ. Παπαγιαννόπουλος, όταν ως Γκρουέζας ετοίμαζε την περιοδεία του Μαυρογιαλούρου; “Το έχουμε οργανώσει και το αυθόρμητο!”».

Facebook Comments