«Εξαλείφουμε τις συνέπειες από τις ανατιμήσεις από την κρίση στην ενέργεια. Προηγούμαστε και από την Ευρώπη», τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απαντώντας στην παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, o οποίος υποστήριξε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση.

Ο υπουργός παρατήρησε ότι «όλο αυτό το διάστημα η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι δεν φέρνουμε νομοσχέδιο για την Υγεία και την ΠΦΥ. Και σήμερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε στο νομοσχέδιο που αποτελεί κομβική μεταρρύθμιση για την ΠΦΥ να έρθει και να μην πει ούτε μια κουβέντα για την Υγεία και αυτό δείχνει το παντελώς προσχηματικό σας ενδιαφέρον».

Για τα θέματα που αφορούν τις αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια, ο υπουργός είπε ότι «προσπαθεί ο κ. Τσίπρας και είναι στοχευμένο σε όλη αυτή την διάρκεια, να αλλάξει αυτά που λέει η κυβέρνηση και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Η τροπολογία σας στην ουσία της είναι άνευ αντικειμένου. Αυτό έχετε πάθει. Γιατί έχει έρθει η κυβέρνηση και έχει παρέμβει στους εξής τομείς: Πρώτα, από όλα, δίνει για τους προηγούμενους λογαριασμούς το 60% σε όσους είναι άνω των 30 ευρώ και εισοδήματος έως 45.000 ευρώ. Τί διαστρεβλώνεται εδώ πέρα; Βγαίνει ο κ. Τσίπρας και γράφει στα κοινωνικά του δίκτυα όπως το λέει και σήμερα από αυτό το βήμα πως δεν βγαίνει ο υπολογισμός των 280 εκατ. ευρώ, πολλαπλασιάζοντας με 600 ευρώ όλους τους χρήστες. Αλήθεια, δεν καταλαβαίνετε τι λέμε; 60% για λογαριασμούς άνω των 30 ευρώ έως 600 ευρώ. Άρα για να το πούμε απλά το ποσό των επιστροφών είναι ανάλογο με τους λογαριασμούς. Επίσης, παρεμβαίνουμε και στους λογαριασμούς από εδώ και πέρα εξανεμίζοντας πλήρως τις συνέπειες της ρήτρας με την στήριξη που θα γίνει από τον Ιούνιο και μετά».

Ο κ. Πλεύρης, υπογράμμισε, ότι όσα έλεγε ο ΣΥΡΖΑ «εκτός τεκμηρίωσης, έρχεται η κυβέρνηση και το πράττει. Ολοκληρώθηκε το πόρισμα της ΡΑΕ και έτσι βρίσκουμε τα υπερκέρδη και τα φορολογούμε κατά 90%».

Η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο υπουργός, «είναι η απόλυτη κοροϊδία των Ελλήνων. Γιατί λέει να μην υπάρξουν συνέπειες μέχρι να κριθεί δικαστικά εάν η ρήτρα είναι νόμιμη ή όχι. Άρα να μην πληρώνουν οι πολίτες και να υπάρχει μια αναστολή μέχρι η ρήτρα κριθεί νόμιμη ή όχι. Ερώτηση: Εάν κριθεί νόμιμη; Να πληρώσουν αναδρομικά τα χρήματα και να έχουν και τις συνέπειες;» Άρα, ανέφερε ο κ. Πλεύρης «έρχεστε εδώ πέρα να κοροϊδέψετε τον κόσμο!» Εμείς, πρόσθεσε «ερχόμαστε άμεσα και εξαλείφουμε τις συνέπειες, όπως κάναμε και στην πανδημία που στηρίξαμε την κοινωνία έτσι και τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται και εξαλείφουμε όλες τις συνέπειες που υπάρχουν», «προηγούμαστε της Ευρώπης» και «δεν περιμένουμε τα δικαστήρια».

Απέδωσε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αμηχανία» σημειώνοντας πως «είναι πρωτόγνωρη καθώς η τροπολογία σας δεν έχει κανένα αντικείμενο αλλά προσπαθεί να λαϊκίσει, χωρίς να προσφέρει καμία ανακούφιση σε σχέση με τα μέτρα που λαμβάνονται» και ζήτησε την απόσυρσή της, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει στην πραγματικότητα.

Facebook Comments