Ο Εμανουέλ Μακρόν φέρεται να πρότεινε στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να παραχωρήσει μερικά από τα εδάφη του στον Βλαντιμίρ Πούτιν ώστε να τελειώσει ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στη χώρα από τις 24 Φεβρουαρίου με τη ρωσική εισβολή, κάτι που φαίνεται πως έχει προκαλέσει διπλωματικό αδιέξοδο μεταξύ Κιέβου και Ελιζέ.

Σύμφωνα με το γαλλικό BFMTV, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε αυτή την αποκάλυψη μιλώντας σε ιταλικά μέσα, δηλώνοντας ότι ο Εμανουέλ Μακρόν πράγματι του πρότεινε να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία για να λήξει ο πόλεμος.

«Μου φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό. Δεν είμαστε έτοιμοι να σώσουμε κάτι ή κάποιον και να χάσουμε εδάφη για αυτό. Πρόκειται περί χαμένου χρόνου» είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και πρόσθεσε ότι είναι αρκετοί οι Ευρωπαίοι ηγέτες που προσπαθούν να διαπραγματευτούν με τον Πούτιν, ο οποίος «μοιάζει με τον Χίτλερ», όπως είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, επειδή και εκείνος είχε τότε την ιδέα να δημιουργήσει νέα σύνορα στον κόσμο.

Πηγή του Ελιζέ απέρριψε τα σχόλια του Κιέβου και επισήμανε ότι ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε με την Ρωσία πίσω από την πλάτη της Ουκρανίας, όμως δεν διέψευσε και το αίτημα του Μακρόν στον Ζελένσκι για παραχωρήσεις εδαφών.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει συζητήσει τίποτα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς τη συμφωνία του προέδρου Ζελένσκι και δεν έχει ζητήσει ποτέ από τον πρόεδρο Ζελένσκι υποχωρήσεις. Πάντα λέει ότι είναι στο χέρι των Ουκρανών να αποφασίσουν τους όρους της διαπραγμάτευσης» ανέφερε η πηγή.

Facebook Comments