Το φινάλε των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, ειδικά αυτών σε Αγγλία και Ιταλία, προσέφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Η Πρέμιερ Λιγκ με το δικό της μοναδικό τρόπο κρίθηκε φυσικά με ανατροπές, ενώ ο μαραθώνιος της Σέριε Α ολοκληρώθηκε με την επιστροφή της Μίλαν στους τίτλους.

Πολλοί ήταν οι υποψιασμένοι φίλοι του αγγλικού πρωταθλήματος που περίμεναν ένα εντυπωσιακό φίνις στην κούρσα της πρώτης θέσης. Λίγοι όμως περίμεναν ότι θα γινόταν με τον τρόπο που εν τέλει κρίθηκε αυτή.

Το σκηνικό, γνωστό από πριν. Ο Στίβεν Τζέραρντ στον απέναντι πάγκο και ο Φιλίπε Κουτίνιο εντός αγωνιστικού χώρου. Οι ελπίδες των φίλων της Λίβερπουλ  στους δύο πρώην «στρατιώτες» της ομάδας. Στον μαγικό κόσμο της Πρέμιερ Λιγκ, δεν θα μπορούσε να συμβεί τίποτα διαφορετικό από το να προηγηθεί η ομάδα της Άστον Βίλα με δύο τέρματα απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, να αγχώσει το «Έτιχαντ» και να δώσει προς στιγμή το έναυσμα για πανηγυρισμούς στο «Άνφιλντ».

Αυτή η «κόκκινη» πίστη στο θαύμα «έσβησε» μέσα σε μόλις πέντε λεπτά (!). Γκιουντογκάν, Ρόδρι και πάλι Γκιουντογκάν ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ και η απογοήτευση μετατράπηκε γρήγορα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Ο Γκουαρδιόλα είδε την απόλυτη «κατάρρευση», μετά και τον επεισοδιακό ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, να γίνεται πάθος και δάκρυα χαράς.

Τέταρτη κούπα στις πέντε τελευταίες σεζόν για την κορυφαία ομάδα εντός Αγγλίας. Το άξιζε περισσότερο από τη Λίβερπουλ και ίσως να μην απομακρύνθηκε θεωρητικά ποτέ από την πρώτη θέση. Από δικά της λάθη έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του Κλοπ να την πλησιάσει και να ανοίξει πάλι την κουβέντα του τίτλου.

Στην Αγγλία, η κυριαρχία της Σίτι επεκτάθηκε, στην Ιταλία αυτή της Γιουβέντους «έσπασε» οριστικά και αυτή της Ίντερ δεν κράτησε περισσότερο από ένα χρόνο.

Η Μίλαν ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ύστερα από έντεκα χρόνια. Το άξιζε βάση των εμφανίσεων της, αλλά και του πλάνου που παρουσίασε ο Πάολο Μαλντίνι με τον προπονητή Στέφανο Πιόλι.

Νεανικό σύνολο, με κάποιες «πινελιές» εμπειρίας από Ολιβιέ Ζιρού και Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Οι δύο τους «έφτιαξαν» τα αποδυτήρια και οι πιτσιρικάδες μάγεψαν την Ιταλία για το 19ο Σκουντέτο των «ροσονέρι».

Με σωστές μεταγραφές και πολύ μικρές διορθωτικές κινήσεις, θα γίνει η τρίτη μεγάλη δύναμη της χώρας που θα διεκδικήσει επάξια τη νέα χρονιά το back to back.

Facebook Comments