Μετά την αεροπορική άφιξη του στη Ζυρίχη και το ταξίδι του ως το Νταβός, ο κ. Μητσοτάκης ρίχνεται αμέσως σε ραντεβού. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που δεν έγινε τον Ιανουάριο λόγω της επέλευσης της μετάλλαξης Όμικρον, επιστρέφει…δριμύτερο αυτό τον Μάιο.

Αρχικά, θα δει τον CEO του Εμιρατινού mega-fund Mubadala Χαλντούν Καλίφα Αλ Μουμπάρακ, μετά τη συμφωνία των Εμιρατινών με την Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων για κοινό σχήμα επενδύσεων εμβέλειας 4 δις ευρώ. Ακολουθεί το ραντεβού με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή του fund Bridgewater Associates και, εν συνεχεία, με τον CEO της Jigsaw Τζάρεντ Κοέν.

Το βράδυ, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει και θα κάνει μία από τις τρεις εισαγωγικές τοποθετήσεις, μαζί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, σε δείπνο με αντικείμενο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και τον παγκόσμιο ρόλο της Ε.Ε. μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μέρα σημαντικών επαφών είναι και η Τετάρτη. Στο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκης είναι ραντεβού με τον πρόεδρο της VW Χέρμπερτ Ντις, τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ, τον αντιπρόεδρο της Google Ματ Μπρίτιν, τον πρόεδρο της Meta, της μητρικής εταιρίας του Facebook, Νικ Κλεγκ. Θα έχει προηγηθεί η συμμετοχή του κ. Μητσοτάκης σε πρόγευμα εργασίας με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, όπου αναμένεται να βρεθούν οι ηγέτες Βουλγαρίας, Βόρειας Μακεδονίας, Αλβανίας κ.ο.κ. Την ίδια μέρα, θα μιλήσει στο Φόρουμ, ενώ θα δώσει live συνέντευξη στο CNN το ίδιο απόγευμα, ενώ εκείνη την ημέρα προγραμματίζεται και η συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ.

Και μπορεί η εσωτερική πολιτική συζήτηση να αναλώνεται στα σενάρια ανασχηματισμού, όμως ο πρωθυπουργός δεν δείχνει να βιάζεται. Συνεργάτες του δίνουν απειροελάχιστες πιθανότητες η όποια παρέμβαση, εφόσον γίνει, να είναι την Πέμπτη, μετά την επιστροφή του κ. Μητσοτάκης από το Νταβός.

Παράλληλα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο κ. Μητσοτάκης θα είναι στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής και αμέσως μετά πάει στο Ρότερνταμ της Ολλανδία, όπου λαμβάνει χώρα το Συνέδριο του Ε.Λ.Κ. με αντικείμενο την εκλογή της νέας ηγεσίας της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς. Ο κ. Μητσοτάκης θα επιστρέψει αργά την επόμενη Τετάρτη στην Αθήνα. Συνεπώς, αρμόδιες πηγές είναι της άποψης ότι ο πρωθυπουργός θα ζυγίσει τις επιλογές του, δεν θα βιαστεί και, εφόσον κάτι είναι να γίνει, αυτό θα μπορούσε να γίνει τον Ιούνιο.

ΓΕ

Facebook Comments