Με μία διαδικτυακή εκδήλωση για τους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου, η Toyota ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη διάθεσης στην ελληνική αγορά του Aygo X, του νέου μίνι crossover πόλης, που αντικαθιστά το Aygo.

Το σχεδιασμένο στην Ευρώπη νέο μοντέλο, που είναι βασισμένο στη νέα πλατφόρμα TNGA της Toyota, πάνω στην οποία βασίστηκε και το νέο Yaris, κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Τσεχία. Προσφέρερται με 3κύλινδρο χιλιάρη βενζινοκινητήρα που αποδίδει 72 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων ή αυτόματο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT).
Οι τιμές ξεκινούν από 14.370 ευρώ για την έκδοση με χειροκίνητο κιβώτιο, με στάνταρ εξοπλισμό που περιλαμβάνει ESP, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος με ανίχνευση πεζών και ποδηλάτων, σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης σε διασταύρωση, σύστημα αναγνώρισης πινακίδων οδικής σήμανσης, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού, 6 αερόσακους, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα, αυτόματα φώτα, προσαρμοζόμενο cruise control, ηχοσύστημα με Bluetooth, θύρα USB, συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto και χειριστήρια στο τιμόνι, σύστημα start-stop, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών κλπ. Οι τιμές των αυτόματων εκδόσεων ξεκινούν από 16.070 ευρώ. Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία, ο χρόνος παράδοσης είναι από άμεσα μέχρι 3 μήνες.

Facebook Comments