Πέντε βασικούς άξονες έχει η πολιτικής της κυβέρνησης για τον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, για τις συντάξεις και την απονομή τους στους δικαιούχους.

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο Labor and Insurance Conference του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι οι πέντε βασικοί άξονες αποτελούνται από τη στήριξη του εισοδήματος των συνταξιούχων, η εξάλειψη του «στοκ» των εκκρεμών συντάξεων, η βελτίωση της εξυπηρέτησης ων ασφαλισμένων και οι μεταρρυθμίσεις στις επικουρικές συντάξεις και στον δεύτερο πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος (Επαγγελματικά Ταμεία).

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, «με τις προβλέψεις του «νόμου Βρούτση» ήραμε αδικίες του «νόμου Κατρούγκαλου» και ως αποτέλεσμα έχουν ήδη δει αυξήσεις στις τσέπες τους πάνω από 225.000 συνταξιούχοι- ιδιαίτερα όσοι είχαν 30 έτη ασφάλισης.

Είναι μία σαφής στήριξη του εισοδήματος των συνταξιούχων που εντάσσεται σε ένα πλέγμα πρωτοβουλιών που περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- την επιστροφή αναδρομικών ύψους 1,2 δισ. ευρώ, την ενίσχυση του εισοδήματος πολλών συνταξιούχων μέσω της μείωσης του φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9%, τις αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις αρκετών συνταξιούχων, τις αυξήσεις στις συντάξεις των εργαζόμενων συνταξιούχων -αφού το ποσοστό της σύνταξης που καταβάλλεται αυξήθηκε από το 40% στο 70%- και τα έκτακτα επιδόματα που έχουν καταβληθεί στους χαμηλόμισθους συνταξιούχους».

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στη συνέχεια στα νέα μέτρα στήριξης που θα ακολουθήσουν, δηλαδή την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους Έλληνες- άρα και τους συνταξιούχους- που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, αλλά και στο «ξεπάγωμα», την αύξηση δηλαδή, των συντάξεων από το 2023, στη βάση των προβλέψεων της ήδη υφιστάμενης νομοθεσίας.

Facebook Comments