Εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Νορβηγία μαζί με τον πατέρα του βρίσκεται ο 6χρονος Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν, ο οποίος εξαφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης μέσα από το σπίτι όπου ζούσε με τη μητέρα και τη γιαγιά του στην Κηφισιά.

Η πλευρά του πατέρα, μέσω δικηγόρου, αναφέρει ότι “δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ευημερία του παιδιού” και κατηγορεί τη μητέρα για απαγωγή καθώς μεταξύ άλλων τονίζει ότι “έχουν ληφθεί τα σχετικά μέτρα ασφαλείας, για να αποτραπεί άλλη μια παράνομη απαγωγή του παιδιού από τη Νορβηγία”.

Μάλιστα, οι δικηγόροι του πατέρα στην επιστολή που έστειλαν στο δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τη μητέρα σημειώνουν ότι “τα ελληνικά δικαστήρια απέτυχαν να ανταποκριθούν στα πρότυπα της Σύμβασης της Χάγης του 1980 για την άμεση επιστροφή του απαχθέντος παιδιού στη χώρα συνήθους διαμονής του”.

Όπως αναφέρουν για το νομικό σκέλος της υπόθεσης, ο πελάτης τους επαναλαμβάνει ότι η ετυμηγορία του Νορβηγικού Δικαστηρίου με ημερομηνία 15 Ιουνίου 2021 είναι σε ισχύ και ρυθμίζει το νομικό πλαίσιο για το παιδί.

Σύμφωνα με ελληνικές αστυνομικές πηγές, η μητέρα μετά την αρπαγή του Ράινερ το 2020 συνελήφθη στην Ελλάδα αλλά ο Εισαγγελέας την άφησε ελεύθερη για το καλό του 6χρονου, αναφέροντας της ωστόσο ότι θα πρέπει να είναι σε θέση να παραδώσει το παιδί όταν ζητηθεί από τις νορβηγικές Αρχές.

Μάλιστα ο ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο πατέρας του παιδιού, έως αυτή την ώρα, δεν διώκεται στη χώρα μας.Facebook Comments