Η Nissan παρουσίασε το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό μίνι όχημα Sakura στην Ιαπωνία,με τις πωλήσεις του να έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στην αγορά, αυτό τοκαλοκαίρι.

Με το όνομά του να συμβολίζει το εμβληματικό ιαπωνικό άνθος κερασιάς, το Sakuraθα διατεθεί σε μια προσιτή τιμή,  διευρύνοντας τις επιλογές για τους υποψήφιουςαγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων
 Ο ευέλικτος χειρισμός του και η ακτίνα στροφής των 4,8 μέτρων, επιτρέπει στον οδηγότου να εκτελεί γρήγορους  ελιγμούς με  ευκολία. Παρά  το  μέγεθός του,  το Sakuraδιαθέτει ευρύχωρο εσωτερικό και  μεγάλη αυτονομία,  καθιστώντας το  ιδανικό  για καθημερινές μετακινήσεις, στην εργασία  και τα ψώνια. Διαθέτει επίσης το ProPILOTPark,   ένα   αυτοματοποιημένο   σύστημα   που   έχει   σχεδιαστεί   για   να   διευκολύνει   τοπαρκάρισμα και να κάνει την οδήγηση πιο ευχάριστη
Το   Sakura   διαθέτει   τη   στιγμιαία   ισχύ   και   την   ησυχία   που
χαρακτηρίζει   τα   EVs. Εξοπλισμένο με προηγμένη τεχνολογία ελέγχου και κινητήρα που παράγει 47 kW και195 Nm ροπής, η γρήγορη και σταθερή επιτάχυνση του Sakura κάνει την οδήγησηστους  αυτοκινητόδρομους αβίαστη. Εν τω μεταξύ, η τεχνολογία που καλλιέργησε η Nissan μέσω της ανάπτυξης του LEAF για περισσότερο από μια δεκαετία, επέτρεψεστο Sakura να έχει το υψηλότερο επίπεδο απομόνωσης θορύβου στην καμπίνα, στηνκατηγορία των mini οχημάτων.
Τρεις λειτουργίες οδήγησης, Eco, Standard και Sport,  παρέχουν βέλτιστες επιδόσειςγια διαφορετικές καταστάσεις. Χρησιμοποιώντας το e-Pedal Step, ο οδηγός μπορείνα επιβραδύνει ομαλά και σταθερά αφήνοντας  το πεντάλ του γκαζιού,   μια κίνησηπου   φορτίζει   παράλληλα     την   μπαταρία   μέσω   της   αναγεννητικής   πέδησης.
Η ταχύτητα   του   Sakura   μπορεί  να   ρυθμιστεί   χρησιμοποιώντας   μόνο   το  πεντάλ   τουγκαζιού. Αυτό κάνει την οδήγηση πιο απολαυστική στους δρόμους της πόλης, όπουαπαιτείται   επαναλαμβανόμενη   επιτάχυνση   και  επιβράδυνση,  αλλά και σε χιονισμένους δρόμους που απαιτούν ομαλή επιβράδυνση. Επιπλέον,   το   χαμηλό   κέντρο   βάρους   του   Sakura   ενισχύει   τη   σταθερότητα   και προσφέρει υψηλή οδηγική άνεση, σε ανώμαλες επιφάνειες του οδοστρώματος.
Ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο  τελευταίας τεχνολογίας
Το Sakura είναι εξοπλισμένο με μια υπερσύγχρονη μπαταρία ιόντων λιθίου που έχειαδιαμφισβήτητο   ιστορικό   επιδόσεων   και  αξιοπιστίας   στο   LEAF.   Χάρη   στην   ειδική μέθοδο χωροθέτησης των κυψελών της, η μπαταρία είναι συμπαγής, επιτρέπονταςστο Sakura να έχει ένα ευρύχωρο εσωτερικό. Επιπλέον, προσφέρει αυτονομία έως και180   km   (με   βάση   τον   κύκλο   WLTC   της   Ιαπωνίας),   καθιστώντας   το   ιδανικό   γιακαθημερινή χρήση. Η μπαταρία  μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί  ως φορητή πηγήτροφοδοσίας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και να παρέχει ηλεκτρική ενέργειαγια μια μέρα σε ένα σπίτι. Προηγμένα συστήματα οδήγησης, πρωτοποριακά  για τα μίνι οχήματαΕκτός από το σύστημα υποβοήθησης οδηγού ProPILOT, το Sakura είναι εξοπλισμένομε το σύστημα ProPILOT Park, αποτελώντας μια πρωτιά για  μίνι όχημα. Το ProPILOTPark   ελέγχει   αυτόματα   το   τιμόνι,   την   επιτάχυνση,   το   φρενάρισμα,   την   αλλαγήταχυτήτων και το χειρόφρενο κατά τη στάθμευση.
Αυτές οι προηγμένες τεχνολογίεςβελτιώνουν την οδηγική ευκολία και την απόλαυση, τόσο στους δρόμους της πόληςκαι τους χώρους στάθμευσης , όσο και στους αυτοκινητόδρομους.
Εκλεπτυσμένος σχεδιασμός με υψηλή ποιότητα 
Η εξωτερική σχεδίαση του Sakura αποπνέει κομψότητα και δύναμη. Το μπροστινότου μέρος και το λαμπερό του σήμα, αποτελούν την επιτομή των οχημάτων επόμενηςγενιάς της Nissan. Οι κομψοί λεπτοί προβολείς με τις τριπλές δέσμες φωτός, μιαπρωτιά   για     μικρό   όχημα,   αυξάνουν   την   ασφάλεια   στη   νύχτα.
Οι   εξοπλιστικές κατηγορίες G και X διαθέτουν  φαρδιά LED πισω φώτα συνδυαστικής προβολής,  των οποίων η εμφάνιση είναι εμπνευσμένη από το δικτυωτό πλέγμα της πίσω πόρτας.
Οι   ζάντες   αλουμινίου   αντλούν   έμπνευση   από   τους   Ιαπωνικούς  διακοσμητικούςκόμπους mizuhiki,  που συναντώνται συνήθως σε φακέλους και συσκευασίες δώρων.

Facebook Comments