Eπιπλέον δημοσιονομικό χώρο αναζητά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει νέα παρέμβαση στις τιμές των καυσίμων για την στήριξη των νοικοκυριών.

Η ανοδική τάση των τιμών των καυσίμων προβληματίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που σχεδιάζει νέα μέτρα στήριξης των καταναλωτών.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε πρόσφατες δηλώσεις, αν και τόνισε ότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για νέα παρέμβαση, εντούτοις εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να δημιουργηθεί επιπλέον δημοσιονομικός χώρος, που θα επιστραφεί στην κοινωνία ώστε να αμβλύνει τις συνέπειες που προκαλεί ο πληθωρισμός και οι αυξημένες τιμές στην ενέργεια και βέβαια στα καύσιμα.

Συγκεκριμένα ο υπουργός έχει τονίσει «είμαι αισιόδοξος ότι και πάλι θα βρούμε δημοσιονομικό χώρο, όπως προκύπτει και από την εκτέλεση του προϋπολογισμού για μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος εκτιμάται ότι μπορεί να προέλθει από δύο βασικές πηγές, οι οποίες και αλληλοσυμπληρώνουν η μία την άλλη.

Facebook Comments