Λίγα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να έχουν θέσει τα θεμέλια για μια επιτυχημένη πορεία καλύτερα από το Toyota Corolla, ένα μοντέλο που έχει πουλήσει περισσότερα οχήματα σε όλο τον κόσμο από οποιοδήποτε άλλο.

Αν και το Corolla κυκλοφορεί πάνω από μισό αιώνα, ανέκαθεν παρακολουθούσε τις μεταβολές στις ανάγκες και προτιμήσεις των οδηγών. Γι’ αυτό κατέχει παγκόσμιο ρεκόρ με πωλήσεις άνω των 50 εκατομμυρίων σε 12 γενιές από το 1966.

Αυτή η ικανότητα να προσαρμόζεται στις επιταγές της εκάστοτε εποχής επιβεβαιώνεται τώρα για μία ακόμα φορά με την ανακοίνωση του Νέου Corolla. Ενώ οι ραφιναρισμένες αλλαγές στο εξωτερικό και το εσωτερικό του αποτελούν εξέλιξη της σχεδίασης της 12ης γενιάς του Corolla, πιο σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει στο σύστημα μετάδοσης κίνησης και στα ηλεκτρονικά.

Με φρέσκο στιλ, την εισαγωγή της πέμπτης γενιάς υβριδικής ηλεκτρικής τεχνολογίας, μία πλήρως αναβαθμισμένη ψηφιακή εμπειρία χρήστη και μία εκτεταμένη γκάμα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης Toyota T-Mate, το Νέο Corolla είναι εξοπλισμένο για να ενισχύσει την ηγετική του θέση στην κατηγορία.

Υπάρχει “ένα Corolla για όλουςl” με τις εκδόσεις hatchback, Touring Sports και sedan. Αυτή η ποικιλία εκδόσεων εξασφαλίζει ότι ο κάθε πελάτης μπορεί να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει ανάλογα με τις ανάγκες του, ενώ όλες επωφελούνται από τα ίδια υψηλά επίπεδα σχεδιασμού και τεχνολογίας.

Το Corolla διατηρεί, επίσης, ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς είναι η μοναδική σειρά μοντέλων στην κατηγορία που περιλαμβάνει πλήρη υβριδική, ηλεκτρική ισχύ, μία τεχνολογία που προσφέρει αποδοτικότητα καυσίμου και ικανότητα οδήγησης με μηδενικές εκπομπές – προτεραιότητες που εξελίσσονται ραγδαία από πλευράς σημασίας και αξίας για τους πελάτες.

Όπως και στο τρέχον μοντέλο, διατίθενται υβριδικά συστήματα 1.8 και 2.0 λίτρων. Και τα δύο επωφελούνται από σημαντικές αλλαγές στον θερμικό κινητήρα και τον ηλεκτροκινητήρα τους που αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία με πρόσθετη ισχύ και βελτιωμένη απόδοση, και ίδιες ή χαμηλότερες εκπομπές CO2 (ανάλογα με το σύστημα κίνησης). Η μονάδα ελέγχου ισχύος (PCU) και ο ηλεκτροκινητήρας, σε συνδυασμό με τη μονάδα κιβωτίου/διαφορικού, έχουν επανασχεδιαστεί, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι ισχυρότερη αλλά μικρότερη και ελαφρύτερη (μείωση βάρους έως 18 kg, ανάλογα με το σύστημα κίνησης).

Η συνολική ισχύς από το σύστημα των 1.8 λίτρων είναι 140 DIN hp, μειώνοντας κατά 1,7 δευτ. τον χρόνο της επιτάχυνσης 0-100 km/h που επιτυγχάνεται σε 9,2 δευτερόλεπτα. Παρά την αυξημένη απόδοση, οι εκπομπές CO2 αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητες στα 102 g/km. Για το σύστημα των 2.0 λίτρων, η συνολική ισχύς έχει αυξηθεί στα 196 DIN hp ενώ έχει εξοικονομηθεί σχεδόν μισό δευτερόλεπτο από τον χρόνο επιτάχυνσης 0-100 km/h, που φτάνει πλέον στα 7,5 δευτερόλεπτα. Αναμένεται μείωση κατά 3 g/km στις τιμές εκπομπών CO2 συνδυασμένο κύκλο, στα 107 g/km.

ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΥΤΟΠΕΠOIΘΗΣΗ

Περαιτέρω βήματα έχουν γίνει ώστε η επιτάχυνση να είναι πιο φυσική και ικανοποιητική για τον οδηγό. Προηγουμένως, η εστίαση ήταν στη γραμμική επιτάχυνση. Τώρα, χάρη στο νέο καλιμπράρισμα του συστήματος ελέγχου του υβριδικού συστήματος, η επιτάχυνση αντικατοπτρίζει περισσότερο τις προθέσεις του οδηγού και τη χρήση του πεντάλ του γκαζιού, δημιουργώντας την κατάλληλη αίσθηση σε επίπεδο διαμήκους επιτάχυνσης – και συνολικά μία διαισθητική αίσθηση. Αυτό έχει επιτευχθεί με μείωση των στροφών του κινητήρα κατά την επιτάχυνση. Ο θόρυβος του συστήματος μετάδοσης κίνησης κατά την επιτάχυνση έχει επίσης μειωθεί.

COROLLA GR SPORT

Από την έλευσή της το 2020, η έκδοση GR SPORT έχει καταφέρει με εξαιρετική επιτυχία να προσφέρει ένα πιο σπορ προφίλ για το Corolla και να επεκτείνει τη γοητεία του αυτοκινήτου,  συμβάλλοντας στην προσέλκυση νέων πελατών στη μάρκα Toyota.

Εμπνευσμένο από την TOYOTA GAZOO RACING, το GR SPORT έχει μία πιο δυναμική εμφάνιση που τονίζει το αιχμηρό, δυναμικό στιλ του Corolla με μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά στο εσωτερικό και το εξωτερικό του.

Το νέο Corolla GR SPORT υιοθετεί νέας σχεδίασης μηχανουργημένες ζάντες αλουμινίου 18” και πίσω προφυλακτήρα με νέα εμφάνιση και προστατευτική ποδιά. Τα καθίσματα στις εκδόσεις hatchback και Touring Sports έχουν ένα φρέσκο φινίρισμα με ανάγλυφο το λογότυπο GR στα προσκέφαλα. Το λογότυπο GR προστίθεται επίσης στο μπουτόν της μίζας.

Οι προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν προς το τέλος του χρόνου, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται αρχές του 2023.

Facebook Comments