“Η κλιμάκωση αποτυπώνει και τη στρατηγική αποτυχία της εξωτερικής μας πολιτικής”, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Συνέδριο “Το Σύστημα Υγείας στην Νέα Εποχή”.

“Προφανώς την ευθύνη την έχει η τουρκική πλευρά, η οποία βρίσκεται σε οικονομική δίνη και θέλει να στρέψει αλλού τα φώτα της δημοσιότητας”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: “Ομως αυτή η ένταση μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς, κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει ατύχημα. Πρώτη φορά έχουμε αυτή την ένταση με τους συμμάχους μας να λένε βρείτε τα. Αν κάτι συμβεί ο μη γένοιτο, θα είμαστε μόνοι μας”.

“Είναι οξύμωρο, αλλά οι διαρροές για πρόωρες εκλογές προέρχονται από το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο κάτοικος είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τις διαψεύδει. Κάπως πρέπει να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Εμείς βιαζόμαστε γιατί ένα πράγμα με ανησυχεί: τι θα παραλάβουμε ξανά”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: “Είμαι έτοιμος, πιστεύω ότι η χώρα δεινοπάθησε με αυτοδύναμες κυβερνήσεις, που ήταν τόσο αυτοδύναμες που τη δύναμή τους την έκαναν βάρος στον λαό”.

Facebook Comments