Λατρεύεται ως είδωλο, διαθέτει μία εξαιρετικά «πλούσια» τροπαιοθήκη και παρά το γεγονός ότι διάγει το 37ο έτος της ηλικίας του, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, παραμένει «αχόρταγος».

Ο διάσημος Πορτογάλος, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους συμπαίκτες του στην εθνική Πορτογαλίας, της οποίας ηγείται -και- στο Nations League, στο πλαίσιο του οποίου, οι Ιβηρες, θα υποδεχθούν αύριο (9/6) στην Λισαβώνα, την Τσεχία.

    Ο CR7 μετρά ήδη 188 συμμετοχές με την εθνική Πορτογαλίας, με τα «χρώματα» της οποίας, έχει σημειώσει 117 γκολ (σ.σ. ένα παγκόσμιο ρεκόρ), ενώ έχει λάβει μέρος σε εννέα κορυφαίες διοργανώσεις και έχει κατακτήσει ένα EURO.

    Παρ΄ όλα αυτά, εξακολουθεί να αγωνίζεται με φιλοδοξίες… εφήβου, όπως αποδεικνύουν τα δύο γκολ που πέτυχε την περασμένη Κυριακή (5/6) στην εμφατική νίκη με 4-0 επί της Ελβετίας, για το Nations League.

    Μάλιστα, λίγο μετά το τέλος αυτού του αγώνα, ο Ρονάλντο έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως αισθάνεται «πολλή υπερηφάνεια και εμπιστοσύνη για την εθνική Πορτογαλίας».

    «Όταν νιώθει ότι μπορεί να σε εμπιστευθεί, δίνει το 100%. Είναι πάντα μεγάλο πλεονέκτημα να έχεις έναν παίκτη και έναν τέτοιο άνθρωπο στα αποδυτήρια», σχολίασε χαρακτηριστικά ο 23χρονος συμπαίκτης του στην εθνική και στην Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Ντιόγκο Νταλότ.

    Πολλοί από τους «νέους» στην εθνική Πορτογαλίας, έχουν επαινέσει τον κεντρικό ρόλο του Κριστιάνο Ρονάλντο στην ένταξη τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

    «Του αρέσει να ενώνει τους πάντες. Και βοήθησε πολύ στην ένταξη μου στο εργατικό δυναμικό», είπε ο μεσοεπιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ζοάο Φέλιξ, μιλώντας στο «Eleven Sports» τον Φεβρουάριο του 2020.

    «Είναι παράδειγμα για όλην την ομάδα. Είναι σπουδαίος αρχηγός και είναι πάντα έτοιμος να δώσει συμβουλές. Πριν από ένα παιχνίδι του Nations League, μου είπε να μείνω ήρεμος και να το απολαύσω», είχε πει ο 22χρονος, Φέλιξ, στο «World Soccer», τον Μάρτιο του 2021.

    Ο οπισθοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν, Νούνο Μέντες, ο οποίος κλήθηκε για πρώτη φορά από τον Φερνάντο Σάντος στην εθνική Πορτογαλίας, την άνοιξη του 2021, επεσήμανε για την στήριξη του CR7, μετά τον πρώτο του αγώνα με τα «πορτογαλικά χρώματα», κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν:

    «Ο αρχηγός, μου έδωσε συμβουλές πριν από το ματς. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα, αφού με βοήθησε και νομίζω ότι φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο».

    Ωστόσο, απ’ όλους τους νεαρούς παίκτες, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει τους πιο ισχυρούς δεσμούς, με τον Νταλότ, ενώ κατά την διάρκεια της προπόνησης, το «δίδυμο» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εμφανίζεται συχνά μαζί.

    «Εστιάστε στους καθημερινούς στόχους, απολαύστε τις στιγμές με τους φίλους σας. Υπέροχη προπόνηση με τον φίλο μου τον Νταλότ», έχει γράψει με νόημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ρονάλντο.

    «Το να συνεργάζομαι με κάποιον που έχει αυτήν την εργασιακή κουλτούρα, αυτόν τον επαγγελματισμό, αυτήν την νοοτροπία και το να μπορώ να είμαι κοντά σε αυτόν, με βοήθησε πολύ», επεσήμανε ο Νταλότ τον περασμένο μήνα.

    Οπως πολλοί από τους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα, ο νεαρός άσος, ελπίζει να απολαύσει την παρουσία του πρώτου σκόρερ στην Ιστορία, σε επίπεδο εθνικών ομάδων, για όσο το δυνατόν περισσότερο:

    «Είναι σε άλλο επίπεδο, που δεν εξηγείται πραγματικά με λόγια. Απλώς πρέπει να το εκμεταλλευτείς όσο μπορείς».

    Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, έχει δηλώσει ότι θέλει να παίξει μέχρι την ηλικία των 40 ετών και τον περασμένο Μάρτιο, ξεκαθάρισε ότι μόνο αυτός, θα αποφασίσει πότε θα σταματήσει να αγωνίζεται στην εθνική ομάδα της πατρίδας του.

    Επομένως, η νέα πορτογαλική γενιά, μπορεί με σιγουριά να υπολογίζει, για αρκετά χρόνια στον «μεγάλο ποδοσφαιρικό αδελφό»…

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Facebook Comments