Πτώση κατά 4,5% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον Απρίλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2021, όπως αναφέρουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Σε σχέση με την αντίστοιχη σύγκριση του Απριλίου 2021 με το προηγούμενο έτος, είχε σημειωθεί αύξηση 22,7%.

Ειδικότερα, ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Απριλίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Απριλίου 2021, παρουσίασε αύξηση 1,9%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Απριλίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2022, παρουσίασε μείωση 7,5%.

Ο δείκτης του κλάδου κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, ενώ ο δείκτης του κλάδου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κατά τον Απρίλιο 2022 σε σχέση με τον Μάρτιο 2022.

Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Απριλίου 2022 με τους αντίστοιχους δείκτες του Απριλίου 2021, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στους κλάδους άνθρακα και λιγνίτη, άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στον κλάδο κατασκευής εξόρυξης μεταλλευμάτων.

Facebook Comments