Δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας σχετικά με την ευζωία των ζώων συντροφιάς σχηματίστηκε σε βάρος 60χρονης, την οποία συνέλαβαν αστυνομικοί του τμήματος Τούμπας Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο 70 τ.μ. διαμέρισμα της 60χρονης 16 σκυλιά, τα οποία ζούσαν σε ρυπαρές συνθήκες.

Σύμφωνα με το thestival, όταν έφτασαν στο διαμέρισμα οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους. Μέσα σε 70 τετραγωνικά μέτρα υπήρχαν 12 ενήλικα σκυλιά και 4 κουταβάκια. Στον χώρο υπήρχαν διάσπαρτες ακαθαρσίες ενώ η μυρωδιά ήταν ανυπόφορη. Κάποια από τα σκυλιά ήταν κλειδωμένα σε κλουβιά.

Η 60χρονη ισχυρίστηκε ότι ο γιος της έχει εκτροφείο και κάποια από τα ζώα φιλοξενούνται στο σπίτι. Όλα τα σκυλιά ήταν καθαρόαιμα. Κάποια από αυτά έφτασαν στην Ελλάδα από γειτονικές χώρες. Η βασιμότητα της κατηγορίας περί εμπορίας διερευνάται.

Τα 11 σκυλιά δόθηκαν στην Κτηνιατρική Υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ ένα θηλυκό σκυλί με τα τέσσερα κουτάβια κρίθηκε προτιμότερο, για λόγους υγείας, να παραμείνουν στο χώρο.

Σε βάρος της 60χρονης βεβαιώθηκαν δύο διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 4.000 ευρώ και αύριο θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Facebook Comments