Διαθέσιμο στην ελληνική αγορά είναι πλέον το νέο μικρομεσαίο SUV που παρουσίασε πρόσφατα η Dacia, το Jogger, που είναι και το μεγαλύτερο αυτοκίνητο της μάρκας και προσφέρεται σε 5θέσιες και 7θέσιες εκδόσεις.

Χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου είναι η «αμφιθεατρική» διάταξη των καθισμάτων (αυτά της δεύτερης σειράς είναι τοποθετημένα ψηλότερα από την πρώτη και της τρίτης ψηλότερα από την δεύτερη).

 Όπως επίσης και το γεγονός ότι η τρίτη σειρά με τα δύο επιπλέον καθίσματα δεν είναι μόνο για παιδιά, αλλά μπορεί να φιλοξενήσει χωρίς πρόβλημα και ενήλικους ύψους τουλάχιστον 1,80 μ., όπως διαπιστώσαμε στην πράξη κατά την στατική παρουσίαση του αυτοκινήτου στους δημοσιογράφους.

Οι κινητήρες με τους οποίους διατίθεται το Jogger είναι ένας χιλιάρης τούρμπο διπλού καυσίμου (βενζίνης-υγραερίου) με 120 κι ένα νέος χιλιάρης βενζινοκινητήρας τούρμπο με 110 ίππους, που αποτελεί στην ουσία μια 3κύλινδρη παραλλαγή του 4κύλινδρου 1.3 τούρμπο που χρησιμοποιείται σε αρκετά σύγχρονα μοντέλα του γκρουπ Renault. Το 2023 θα προστεθεί στη γκάμα και μία υβριδική έκδοση.

Οι τιμές ξεκινούν από 18.880 ευρώ για την 5θέσια έκδοση διπλού καυσίμου και από 19.680 για τη βενζινοκίνητη, με στάνταρ εξοπλισμό στον οποίο περιλαμβάνεται ESP με hill holder, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, 6 αερόσακοι, κλιματισμός, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, προβολείς τεχνολογίας LED, προβολείς ομίχλης, υπολογιστής ταξιδιού, ράγες οροφής, ραδιόφωνο και ενσωμάτωση smartphone μέσω εφαρμογής Media Control, Bluetooth, θύρα USB και χειριστήρια στο τιμόνι. Η 7θέσιες εκδόσεις ξεκινούν από 22.280 ευρώ και 23.080 αντίστοιχα, με το δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού.

Facebook Comments