Από το πρώτο όργωμα του χωραφιού μέχρι τη στιγμή που θα μπει στο σπίτι μας, κάθε προϊόν γράφει τη δική του ιστορία. Μια ιστορία που, ναι, μπορεί να είναι ωφέλιμη τόσο για το άτομο, όσο και για την κοινωνία αλλά και το περιβάλλον. Μια ιστορία που μεταφέρει τη σοφία και τη δύναμη της ελληνικής -και όχι μόνο- γης στην καθημερινή μας ζωή. Μια ιστορία που σπάνια μας αποκαλύπτεται.

Γι’ αυτό χρειαζόμαστε, ως σύγχρονοι καταναλωτές, μια υπεύθυνη εταιρεία που, ακολουθώντας διάφανες πρακτικές, «διηγείται» την ιστορία κάθε προϊόντος που βρίσκουμε στα καταστήματά της. Η ΑΒ, λοιπόν, η οποία μας παρέχει προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, που φροντίζουν την υγεία μας αλλά και το περιβάλλον και δημιουργούν προστιθέμενη αξία για την κοινωνία και τον κάθε παραγωγό, δημοσίευσε και φέτος, την έκθεση «Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2021». Μέσα από αυτήν, μοιράζεται και επίσημα όλες τις δράσεις μέσα από τις οποίες φροντίζει τον Άνθρωπο, το Περιβάλλον αλλά και την ποιότητα των Προϊόντων της.

Ευθυγραμμίζοντας κάθε της δράση με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει θέσει ο ΟΗΕ, προς υλοποίηση έως το 2030, η ΑΒ φροντίζει να κάνει πραγματική διαφορά στις ζωές των ανθρώπων και το περιβάλλον. Από το 2018, δε, η εταιρεία φροντίζει να βελτιώνει διαρκώς τις συνταγές των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας της, προκειμένου να μας προσφέρει ακόμα πιο υγιεινές επιλογές. Επιπλέον, μέσα από την έμπρακτη στήριξη σε εκλεκτούς τοπικούς παραγωγούς, την ανάπτυξη ενός βιώσιμου Προγράμματος Ευφυούς Γεωργίας και την εφαρμογή πολλαπλών ελέγχων ποιότητας, η ΑΒ Βασιλόπουλος κατάφερε για μία ακόμα χρονιά να διακριθεί για τα εξαιρετικά της προϊόντα συνεχίζοντας το έργο που έχει αναλάβει – να φέρνει στο τραπέζι του κάθε καταναλωτή ό,τι καλύτερο παράγει η ελληνική γη αλλά και προϊόντα εγγυημένης ποιότητας.

Στήριξη στον Τοπικό Παραγωγό

Εδώ και 82 χρόνια, η ΑΒ Βασιλόπουλος γεμίζει το τραπέζι μας με το μεράκι και τα καλύτερα της ελληνικής γης από τοπικούς παραγωγούς. Από παραγωγούς, που «δημιουργούν» ελληνικά προϊόντα, μοναδικής ποιότητας και γεύσης,  και τα οποία η ΑΒ φέρνει στα ράφια των καταστημάτων της για όλους εμάς. Μέσα από μακροχρόνιες συνεργασίες, η ΑΒ στηρίζει τους παραγωγούς του τόπου μας και τους βοηθά να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τις δραστηριότητές τους, με αιχμή του δόρατος τις τεχνολογικές καινοτομίες και την επιστημονική έρευνα.

Ανάπτυξη του Προγράμματος Ευφυούς Γεωργίας

Στο ίδιο πλαίσιο, η ΑΒ Βασιλόπουλος, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, υλοποιεί το Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας από το οποίο έχουν επωφεληθεί 234 παραγωγοί σε ολόκληρη την Ελλάδα, από την Καβάλα και το Κιλκίς μέχρι την Πελοπόννησο και την Πιερία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 31 τηλεμετρικές διατάξεις με δυνατότητα διασύνδεσης περισσότερων από 15.000 ευφυών συσκευών, οι οποίες ενημερώνουν με ακρίβεια και αμεσότητα τους παραγωγούς για παραμέτρους που επηρεάζουν τις καλλιέργειές τους. Έτσι, καταφέρνει να εισάγει τις υψηλές τεχνολογίες στον πρωτογενή τομέα της χώρας μας και ανοίγει νέους δρόμους για τους σύγχρονους Έλληνες Παραγωγούς.

Επιπρόσθετα, η ΑΒ ανέλαβε τη σύνδεση των παραγωγών με το δίκτυο InoFA (Internet of Food Alliance). Μέσα από αυτό, στοχεύει στη δημιουργία συνεργειών μεταξύ των παραγωγών και των πολιτών, ώστε να αναπτυχθούν νέα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες που θα οδηγήσουν στη βελτίωση των εφαρμοζόμενων διαδικασιών εκ μέρους όλων των κρίκων της εφοδιαστικής αλυσίδας. Έτσι, θα βοηθηθεί σημαντικά η ανάπτυξη μοντέλων κυκλικής οικονομίας, η ιχνηλασιμότητα των τροφίμων, η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος αλλά και η διατροφική αξία των προϊόντων.

Διασφάλιση Ποιότητας

Για την ΑΒ Βασιλόπουλος, η ποιότητα των προϊόντων που προσφέρει στους πελάτες της, αποτελεί το Α και το Ω. Έτσι, φροντίζει να τη διασφαλίζει σε όλα τα στάδια, από το χωράφι έως το ράφι της. Είναι χαρακτηριστικό, λοιπόν, ότι μέσα στο 2021 πραγματοποίησε πολλαπλούς επαληθευτικούς ελέγχους. Τι σημαίνει αυτό; 782 επιθεωρήσεις υγιεινής στα καταστήματα ΑΒ αλλά και περισσότερες από 3.200 μικροβιολογικές αναλύσεις, ώστε να επαληθευτεί η ορθή τήρηση των διαδικασιών υγιεινής και ασφάλειας από το προσωπικό. Σε επίπεδο προμηθευτών, μόνο μέσα στο 2021 πραγματοποιήθηκαν 1.408 εργαστηριακές αναλύσεις σε προϊόντα OB και 27 επισκέψεις κτηνιάτρων για τη διασφάλιση της ποιότητας και νομιμότητας των αμνοεριφίων σε περιόδους μεγάλης κατανάλωσης.

Επιπλέον, η ΑΒ Βασιλόπουλος φροντίζει ώστε τα προϊόντα που φέρνει στο τραπέζι μας να φέρουν διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις αειφορίας, όπως αυτές που έχουν οριστεί από τους οργανισμούς Fairtrade, UTZ and the Rainforest Alliance και RSPO.

Η αφοσίωση της ΑΒ Βασιλόπουλος στην ποιότητα και την εξαιρετική γεύση δεν θα μπορούσε παρά να επιβραβευθεί! Έτσι, και το 2021 βραβεύτηκε για τέσσερα προϊόντα της στα «Superior Taste Awards» που διοργανώνει το «International Taste Institute (ITI)» και ταυτόχρονα η σειρά ελαιόλαδων «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» απέσπασε τρία χρυσά βραβεία στον διεθνούς φήμης ανεξάρτητο διαγωνισμό «Monde Selection Awards 2021».

Η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει όραμα να δίνει τον καλύτερο της εαυτό ώστε να κάνει τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων. Διασφαλίζοντας την ποιότητα, την εκλεκτή ποικιλία και την άριστη εξυπηρέτηση, πάντα με αξία προσιτή σε όλους. Γιατί η ΑΒ νοιάζεται για όλα όσα έχουν αξία. Κάθε χρόνο, λοιπόν, κάνει τον δικό της απολογισμό και καταγράφει όλες τις δράσεις της για τον Άνθρωπο, τα Προϊόντα και το Περιβάλλον στην έκθεση «Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2021».

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ ολόκληρη την Έκθεση «Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2021» της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Facebook Comments