Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 7ης Δεκεμβρίου 2021, η Eurobank, έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της απόσχισης του κλάδου αποδοχής πράξεων πληρωμής και εκκαθάρισης συναλλαγών στην Cardlink Ίδρυμα Πληρωμών Ανώνυμη Εταιρεία (“Cardlink One”) και τη μεταβίβαση ποσοστού 80% των μετοχών της Cardlink One στην Worldline, ενώ η Eurobank διατηρεί το 20% των μετοχών.

Η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει περίπου 80 μ.β. στο δείκτη CET1 του Ομίλου Eurobank (επί τη βάσει του πρώτου τριμήνου 2022). Το τίμημα που καταβλήθηκε για το 80%, μετά από συγκεκριμένες προσαρμογές, ανέρχεται σε περίπου 254 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή περιέχει, υπό όρους, επιπλέον πληρωμές και αμοιβές καθώς και τα συνήθη δικαιώματα προστασίας μειοψηφίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “η συναλλαγή περιλαμβάνει μία μακροπρόθεσμη εμπορική συμφωνία με τον όμιλο της Worldline για τη διανομή των προϊόντων της στην Ελλάδα μέσω του δικτύου της Eurobank. H συμφωνία αυτή συνδυάζει την κορυφαία τεχνολογία και εξειδίκευση της Worldline με τις δυνατότητες του δικτύου καταστημάτων της Eurobank και αποσκοπεί στο να προσφέρει η Worldline προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στον τομέα της αποδοχής πράξεων πληρωμής και εκκαθάρισης συναλλαγών στους πελάτες της Eurobank αλλά και στην αγορά συνολικά”.

Facebook Comments