Η νέα Zontes GK 350 ήρθε στην Ελλάδα, με τον κινητήρα και το σχεδιασμό της να αποτελούν μια «γραμμή παραγωγής» συναισθημάτων για τον αναβάτη της.

Δυναμική εμφάνιση, επιδόσεις και μία συναρπαστική προσωπικότητα, σε κάνουν να νιώθεις ξεχωριστός, από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς στη σέλα της.

Αυτό άλλωστε οφείλει να προσφέρει κάθε γνήσιο roadster που σέβεται τον εαυτό του και η νέα GK 350 δεν αποτελεί εξαίρεση. Σχεδιάστηκε με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους σχεδιασμού και κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας την αιχμή της τεχνολογίας από το εργοστάσιο, σε ό,τι αφορά την κατεργασία των μετάλλων, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και ένα παράδειγμα μαεστρικής τεχνοτροπίας, εμπεριέχοντας και τα αυθεντικά παραδοσιακά στοιχεία σχεδιασμού μοτοσυκλετών.

Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι και το ρεζερβουάρ των 17 λίτρων με την ρετρό αισθητική, το οποίο είναι γαλβανισμένο και διαθέτει αντιοξειδωτική βαφή στο εσωτερικό του, αποτρέποντας τη διάβρωση και κατ’ επέκταση την πιθανότητα εισχώρησης σωματιδίων στο φίλτρο βενζίνης. Οι καθρέφτες στα αντίβαρα του τιμονιού και οι προστατευτικές μπάρες των ρυθμιζόμενων μανετών είναι άλλη μία απόδειξη της προσοχής που έχει δοθεί στη λεπτομέρεια του σχεδιασμού της GK 350.

Η Zontes GK 350 όμως διαθέτει και ένα υψηλό επίπεδο εξοπλισμού, διατηρώντας τη φιλοσοφία του εργοστασίου στο να προσφέρει περισσότερα στον ιδιοκτήτη της, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Σύστημα Keyless Gen 2.5

Η νέα γενιά του ασύρματου keyless συστήματος GEN 2.5, προσφέρει υψηλότερο επίπεδο αντικλεπτικής ασφάλειας, χάρη στην εξελιγμένη κρυπτογράφησή του. Η ενσωματωμένη κεραία HF λειτουργεί ενισχυτικά στο σήμα του πομπού, το οποίο αναγνωρίζεται από τη μοτοσυκλέτα όταν βρεθεί σε απόσταση 1,5 μέτρου από αυτήν. Παράλληλα, το σύστημα διαθέτει τη διεθνή πιστοποίηση IP67 για την αδιαβροχοποίησή του, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία του κάτω από όλες τις συνθήκες, ενώ ο ενσωματωμένος αισθητήρας επιτρέπει τη λειτουργία και την αναγνώρισή του, ακόμη και όταν η στάθμη της μπαταρίας είναι χαμηλή.

Δύο power modes

Η κεντρική μονάδα διαχείρισης του κινητήρα (ECU) προσφέρει δύο ξεχωριστές χαρτογραφήσεις για την απόδοση (ECO και SPORT), δίνοντας στον αναβάτη να επιλέξει ανάλογα με το στιλ και τον ρυθμό οδήγησης που επιθυμεί. Έγχρωμη TFT οθόνη

Η έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης και φωτεινότητας (HD – HB), είναι κατασκευασμένη με τεχνολογία που επιτρέπει (όπως οι οθόνες της πλειοψηφίας των κινητών τηλεφώνων) μεγαλύτερη γωνία θέασης και διαθέτει αυτόματη ρύθμιση επιπέδου φωτεινότητας, ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού στο περιβάλλον. Επιπρόσθετα, διαθέτει τέσσερα διαφορετικά interfaces για να επιλέξει ο αναβάτης αυτό που προτιμά, με ξεχωριστή θεματική προσέγγιση το καθένα

Τεχνολογία LED

Όλα τα φωτιστικά σώματα της GK 350 είναι τεχνολογίας LED, συνδυάζοντας το ρετρό σχεδιασμό με τις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις.

Φωτιζόμενοι διακόπτες

Όπως και σε όλα τα μοντέλα στη γκάμα του εργοστασίου, έτσι και η GK 350 διαθέτει τους ποιοτικούς διακόπτες με τον οπίσθιο φωτισμό, που ελέγχουν ηλεκτρικά το κάλυμμα της τάπας βενζίνης, το κλείδωμα / ξεκλείδωμα του τιμονιού, και το άνοιγμα της σέλας, ενώ διαθέτουν και αυτοί την πιστοποίηση IP67 για το επίπεδο της αδιαβροχοποίησης τους. Στον στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται επίσης και διπλή θύρα USB QC3.0 για ταχεία φόρτιση δύο συσκευών ταυτόχρονα, με την κάθε θύρα να έχει δυνατότητα φόρτισης ισχύος 18W.

 Σε ό,τι αφορά στη θέση οδήγησης, σημαντικό ρόλο παίζει και η ενιαία σέλα δύο επιπέδων που διαθέτει μία ρετρό αύρα, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί ένα αφρώδες υλικό κατασκευασμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, το οποίο διατηρεί την άνεση σε πολύ υψηλά επίπεδα χωρίς να παραμορφώνεται.

Σε ό,τι αφορά στα φρένα, αυτά αποτελούνται μπροστά από μία ακτινική δαγκάνα της ισπανικής J.Juan, που ανήκει πλέον στην Brembo μετά την εξαγορά της, με τέσσερα έμβολα που συνεργάζονται με ένα δίσκο 320mm (ο οποίος διαθέτει και ένα εντυπωσιακό κάλυμμα), και πίσω από μία δαγκάνα και έναν ακόμη δίσκο 265mm. Το πακέτο των φρένων συμπληρώνεται από το δικάναλο ABS της Bosch, ανεβάζοντας ακόμη υψηλότερα τα επίπεδα ασφάλειας που προσφέρει.

Πλαίσιο

Ένα από τα βασικά δομικά στοιχεία της GK 350 είναι το ατσάλινο κλειστό πλαίσιο, που διαθέτει ενισχύσεις στην περιοχή του λαιμού μπροστά με στόχο τη σταθερότητα και ειδικές ελαστικές βάσεις για μείωση των κραδασμών από τον κινητήρα. Η τοποθέτηση του κινητήρα μέσα σε αυτό, έγινε με γνώμονα την κατανομή 50:50 του βάρους, ούτως ώστε να επιτευχθεί μια απόλυτα ουδέτερη και προβλέψιμη συμπεριφορά.

 Κινητήρας

Η “καρδιά” της GK 350 είναι ο εντελώς νέος σχεδιαστικά μονοκύλινδρος, τετραβάβιδος, με δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους, υγρόψυκτος κινητήρας της Zontes, ο οποίος αποδίδει 39,5 ίππους στις 9.500 στροφές και μέγιστη ροπή 32,8Nm στις 7.500 στροφές αντίστοιχα, χάρη και στην υψηλή σχέση συμπίεσης με λόγο 12,3:1. Πρόκειται για έναν κινητήρα σχεδιασμένο από λευκό χαρτί, με υπερτετράγωνες διαστάσεις 84,5mm x 62mm και σύστημα λίπανσης υγρού κάρτερ. Ο ψεκασμός προέρχεται από την τελευταία γενιά ψεκασμών της Bosch, διασφαλίζοντας τη σωστή διαχείριση καυσίμου, με οφέλη τόσο στην κατανάλωση όσο και στις επιδόσεις, καθώς παρά το συνδυασμό των υπερτετράγωνων διαστάσεων και της υψηλής συμπίεσης που είναι προσανατολισμένος στις επιδόσεις, η μέση κατανάλωση καταγράφει το εντυπωσιακό νούμερο των 3,67lt/100km (WMTC3). Το κιβώτιο είναι έξι σχέσεων, ενώ ο συμπλέκτης είναι μονόδρομος συμβάλλοντας στην προβλέψιμη σπορ συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στα κατεβάσματα των σχέσεων.

Η Zontes GK 350 πωλείται στην τιμή των €4.785

Facebook Comments