Αν και είχε καταδικαστεί σε δέκα χρόνια κάθειρξη, αποφυλακίζεται σήμερα Δευτέρα ο μεσίτης που είχε συμμετοχή στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής της ποινής του.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, η απόφαση είχε εκδοθεί στις 3 Μαίου και ο μεσίτης, όπως και ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, είχαν καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι κατά πλειοψηφία για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, ενώ δύο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

“Η Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη δέχτηκε την αίτηση αναστολής του αιτούντος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφανίσεως εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός και του έδωσε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ελεύθερος, όταν αυτό προσδιοριστεί”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι Ιωάννης Γλύκας και Ορφέας Φίλος.

Facebook Comments