Μετά το τέλος του σεναρίου για πρόωρες εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βγαίνει όλο και περισσότερο εκτός των τειχών του Μεγάρου Μαξίμου, κατά το γνωστό πρότυπο της σύνδεσης των περιοδειών του με τα αναπτυξιακά έργα που έχουν υλοποιηθεί επί των ημερών της κυβέρνησης. Το moto «Το είπαμε, το κάναμε», είναι άλλωστε γνωστό.

Κάπως έτσι, σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Ανατολική Αττική. Αρχής γενομένης από τα Σπάτα, θα επισκεφθεί το έργο αιχμής για τον βιολογικό καθαρισμό της ευρύτερης περιοχής, κάτι που ήταν αίτημα δεκαετιών. Αμέσως μετά θα βρεθεί στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ο οποίος είναι σε περίοδο άνθησης λόγω του τουριστικού κύματος, ενώ θα επισημάνει για άλλη μια φορά ότι οι εργοδότες θα πρέπει να παρέχουν θέσεις εργασίας με καλές αμοιβές για τους εργαζόμενους τους. Και, μετά τα Σπάτα θα πάει στη Ραφήνα, όπου έχει προγραμματιστεί ένας μεγάλος καφές με γαλάζια στελέχη της Ανατολικής Αττικής, πριν ο πρωθυπουργός κάνει σύσκεψη με τους δημάρχους της ευρύτερης περιοχής.

Ως και τις διακοπές του Αυγούστου, στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να βρίσκεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα εκτός Μαξίμου. Στο «καλαντάρι» του έχουν σημειωθεί, εκτός της Ανατολικής Αττικής, δύο νομοί της Ηπείρου, όπου εκτιμάται ότι θα βρεθεί την άλλη εβδομάδα, η Πρέβεζα και η Θεσπρωτία. Ακόμα, στο μικροσκόπιο είναι η Πέλλα και η Ημαθία, όπου, μεταξύ άλλων, είναι σε άνοδο και κόμματα στο δεξιότερο της ΝΔ φάσμα. Τέλος, αν είναι εφικτό, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί ως τον Αύγουστο και στην Κεφαλονιά, μια μονοεδρική που η ΝΔ κέρδισε το 2019 μετά από αρκετά χρόνια.

Πέραν του πρωθυπουργού, παράλληλα, κλιμάκια της ΝΔ συνεχίζουν να «σαρώνουν» τη χώρα, με επικεφαλής υπουργούς, υφυπουργούς, βουλευτές και γενικούς γραμματείς υπουργείων, με τον στόχο που έχουν θέσει στην οδό Πειραιώς να είναι σχεδόν η πλήρης κάλυψη της επικράτειας σε αυτόν τον κύκλο στοχευμένων επαφών.

ΓΕ

Facebook Comments