Η BMW X1 εισέρχεται στην τρίτη γενιά της προς τα τέλη του 2022, με μία εντελώς νέα εμφάνιση και βνέες τεχνολογίες που την κάνουν ξεχωριστή.

Το 2009 ήταν το πρώτο SAV (Sports Activity Vehicle) στην πολυτελή compact κατηγορία και από τότε διατηρεί την πρώτη θέση σε πωλήσεις της κατηγορίας αυτής.και σας παραθέτουμε τα πιο βασικά στοιχεία. Το συμπέρασμα πάντως είναι ένα . Είναι σε όλα καλύτερητρη από την προηγούμενη γενιά.

Η νέα έκδοση είναι, για άλλη μια φορά, άμεσα αναγνωρίσιμη ως η BMW X1. Ελαφρώς μεγαλύτερη σε διαστάσεις, παρουσιάζει έναν πιο εκφραστικό χαρακτήρα και μια άκρως επιβλητική εμφάνιση. Το εσωτερικό αποκτά τώρα έναν πιο μοντέρνο και ψηφιακό χαρακτήρα. Οι διάφορες παραλλαγές εξωτερικής σχεδίασης έρχονται να καλύψουν ιδιαίτερες προτιμήσεις, ενώ ο ελκυστικός βασικός εξοπλισμός και οι πολλές επιλογές προαιρετικού εξοπλισμού δεν αφήνουν καμία επιθυμία ανεκπλήρωτη.

Η νέα BMW X1 προσφέρει επίσης στους επιβάτες της την τελευταίας γενιάς πολυαισθητηριακή εμπειρία οχήματος BMW iDrive με τη μορφή του BMW Live Cockpit Plus (στάνταρ). Βασισμένο στο BMW Operating System 8, περιλαμβάνει την κυρτή οθόνη BMW Curved Display με τα προηγμένα γραφικά και δομή του μενού της, μαζί με τον ευφυή προσωπικό βοηθό BMW Intelligent Personal Assistant που τώρα έχει αποκτήσει πρόσθετες δεξιότητες.

Η πλήρως ψηφιακή οθόνη είναι ομαδοποιημένη και σχηματίζεται από την οθόνη πληροφοριών 10.25” και την οθόνη ελέγχου με διαγώνιο 10.7”. Το νέο BMW iDrive στόχο έχει να προσφέρει διαισθητικό έλεγχο μέσω αφής και φωνής. Η ευρεία ψηφιοποίηση του εσωτερικού επιτρέπει τη σημαντική μείωση του αριθμού των φυσικών κουμπιών, χειριστηρίων και διακοπτών που απαιτούνται για τη λειτουργία του οχήματος.

Τα νέα My Modes συνδυάζουν μεμονωμένα επιλέξιμες ρυθμίσεις οχήματος με ανάλογους κόσμους εμπειριών για το εσωτερικό. Η λειτουργία Augmented View διατίθεται προαιρετικά για το σύστημα πλοήγησης BMW Maps που βασίζεται σε cloud. Μία κάμερα στο εσωτερικό καθιστά εφικτή τη λήψη στιγμιότυπων των επιβαινόντων ή την αποστολή φωτογραφιών από το εσωτερικό στο smartphone του πελάτη. Πέραν αυτού, μία Personal eSIM σχεδιασμένη για 5G τεχνολογία κινητού, το BMW Digital Key Plus, η λειτουργικότητα BMW ID και η ενσωμάτωση smartphone με χρήση Apple CarPlay® και Android Auto™ διατίθενται επίσης με τη νέα BMW X1.

Η νέα BMW X1 θα προσφέρεται για πρώτη φορά με τρεις τύπους συστημάτων κίνησης: θα διατίθεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, με τεχνολογία Plug-in Hybrid (PHEV) ή ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία (BEV). Με την έναρξη των πωλήσεων στις αρχές Οκτωβρίου του 2022, τα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα με δύο κινητήρες βενζίνης και δύο κινητήρες πετρελαίου, ενώ οι xDrive23i και xDrive23d θα διαθέτουν τεχνολογία Mild Hybrid 48 Volt. Τον Νοέμβριο, θα ακολουθήσουν τα μοντέλα PHEV και BEV.

Ο βασικός εξοπλισμός στην BMW Χ1 έχει εμπλουτιστεί σημαντικά και περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:

Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη).
BMW Live Cockpit Plus με κυρτό πάνελ οθονών και σύστημα πλοήγησης (ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25’’ με δυνατότητα παραμετροποίησης και κεντρική οθόνη ελέγχου αφής 10,7’’.
Ψηφιακές υπηρεσίες Connected Professional με ασύρματη σύνδεση για Apple CarPlay – Android Auto, πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο (RTTI), Intelligent Personal Assistant με φωνητικές εντολές, απομακρυσμένες υπηρεσίες μέσω MyBMW App.
Σπορ δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών.
Αυτόματος ηλεκτρονικός κλιματισμός 2 ζωνών.
Active Guard (προειδοποίηση πεζών, εμπρόσθιας σύγκρουσης, εγκατάλειψης λωρίδας)
Parking Assistant με αισθητήρες εμπρός – πίσω και κάμερα με υποβοήθηση οπισθοπορείας.
Προβολείς LED και πίσω φώτα LED.
Επενδύσεις εσωτερικού από ύφασμα με διαιρούμενες και αναδιπλούμενες πλάτες πίσω καθισμάτων σε αναλογία 40/20/40 με ρυθμιζόμενη γωνία κλίσης (12 μοίρες).
Αυτόματη λειτουργία πόρτας χώρου αποσκευών.
Ζάντες ελαφρού κράματος 17″ με αστεροειδείς ακτίνες.
Θερμαινόμενοι καθρέφτες.
Cruise Control με λειτουργία φρεναρίσματος.
Προτεινόμενες Βασικές Λιανικές Τιμές Νέας BMW X 1:
BMW X1 sDrive18i 36.920€
BMW X1 xDrive23i 45.000€
BMW X1 sDrive18d 48.200€
BMW X1 xDrive23d 53.650€
Ε

Εως και τον Οκτώβριο του 2022 οι εκδόσεις της νέας BMW X1 οι οποίες διατίθενται (με επιπλέον εξοπλισμό πέραν του βασικού) είναι οι παρακάτω:
sDrive18i: xLine Advanced (ΠΛΤΜΦ: 39.522€)
sDrive18d: Έκδοση Essence & Πακέτο Premium (ΠΛΤΜΦ: 51.646€)
sDrive23i: M Sport Πακέτο & Έκδοση Balance & Πακέτο Premium (ΠΛΤΜΦ: 54.018€)
sDrive23d: M Sport Πακέτο & Έκδοση Balance & Πακέτο Premium (ΠΛΤΜΦ: 62.924€)

Facebook Comments