Κάτι η μακρά προεκλογική περίοδο, κάτι το κλίμα έντονης, πολλές φορές ακραίας, σύγκρουσης δεν επιτρέπουν την πολιτική παύση, όσο και αν οι πολίτες δυσκολεύονται πάντα να παρακολουθήσουν. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, συνεπώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να αντιπαραβάλλει στην τοξικότητα που εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά καλλιεργεί το κυβερνητικό έργο, με έμφαση στην κοινωνική ατζέντα.

Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που ο ίδιος θα μιλήσει σήμερα στη συζήτηση για το νομοσχέδιο αναφορικά με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Πρόκειται για ένα νομοθέτημα, το οποίο ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθεί στενά και θέλει να «πουσάρει» κεντρικά, με την εισηγήτρια της ΝΔ Έλενα Ράπτη να είναι σε ανοιχτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου.

Ακόμα, δίνεται δυνατότητα κρυοσυντήρησης γεννητικού υλικού, ζυγωτών και γονιμοποιημένων ωαρίων και για κοινωνικούς λόγους, ενώ αυτό μπορεί να γίνει και ένα άτομο χωρίς την απαραίτητη συναίνεση του συντρόφου του/της. Παράλληλα, αναμορφώνεται όλο το πλαίσιο γύρω από την κρυοσυντήρηση, ενώ κατοχυρώνεται και η δυνατότητα απόλυτης ανωνυμίας του δότη.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει τη Βουλή το τελευταίο διάστημα ως πεδίο τοποθετήσεων. Το έκανε και με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που επιφέρει σημαντική αλλαγή στον τρόπο αλλαγής των Πρυτάνεων των ΑΕΙ, αλλά και στην εσωτερική λειτουργία των ιδρυμάτων.

Η επίταση του κυβερνητικού έργου, πάντως, είναι η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στη στρατηγική επιλογή που αποδίδει στον ΣΥΡΙΖΑ να πολώσει το κλίμα ως εκεί που δεν πάει, με νέο πολιορκητικό κριό την υπόθεση Λιγνάδη. « Η προσπάθεια του ΑλέξηΤσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να χρεώσουν την δικαστική απόφαση στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό θυμίζει ποιός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ορρωδούν προ ουδενός προκειμένου να υπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες», τονίζουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας το κλίμα που καλλιεργείται και προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει ρόλο λαϊκού δικαστή».

ΓΕ

Facebook Comments