«Άνοιγμα στα MME» ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας από Σεπτέμβριο, με φόντο την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, αλλά και την παρουσία του στη ΔΕΘ, όπου θα τα παίξει όλα για όλα για την αντιστροφή του πολιτικού κλίματος.

Μάλιστα, η προσπάθεια αυτή της Κουμουνδούρου το τελευταίο «διάστημα» ακουμπάει εκτός των άλλων, και στην υπόθεση Ανδρουλάκη, προκειμένου να καταστεί εφικτό το κλείσιμο της ψαλίδας όσο το δυνατόν περισσότερο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανέβει στη Θεσσαλονίκη με ευνοϊκότερες για τον ίδιο συνθήκες.

Κεντρικό μέλημα για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τον Aλέξη Τσίπρα είναι, όπως γράφει η εφημερίδα “Παραπολιτικά”, η προσέγγιση μιας σειράς θεσμικών Μέσων με τα οποία στο παρελθόν είχε συγκρουστεί σφόδρα, ταυτίζοντας την ιδιοκτησία τους με την έννοια της διαπλοκής και ασκώντας έντονη πολεμική σε όλα τα επίπεδα.

Έκτοτε, όπως είναι φυσικό επόμενο, δημιουργήθηκε κλίμα έντονης καχυποψίας, το οποίο γινόταν όλο και πιο βαρύ με τοποθετήσεις τύπου Πολάκη ή Καρτερού.

Προκειμένου, λοιπόν, να βελτιωθεί η εικόνα αυτή, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται αποφασισμένος να βάλει σε δεύτερη μοίρα τον σκληροπυρηνικό αρθρογράφο της «Αυγής» και προσωπικό του συμβουλάτορα σε θέματα επικοινωνίας, δίνοντας περισσότερο γήπεδο στον πρώην διευθυντή του «Εθνους» Μπάμπη Παπαδάκη, η μετριοπάθεια και οι διαχρονικές επαφές του οποίου είναι απαραίτητες για την εξυπηρέτηση των επιδιώξεων της Κουμουνδούρου.

«Δεν γίνεται να το γυρίσουμε μόνο με τα φιλοΣΥΡΙΖΑϊκά Μέσα», είναι το μότο που κυριαρχεί στις αναλύσεις του στενού προεδρικού συστήματος, σύμφωνα με τα “Παραπολιτικά”.

Σύμφωνα με το tomanifesto.gr, ο Μ. Παπαδάκης δεν αποκλείεται να αναλάβει και τον ρόλο μεσολαβητή με κορυφαία στελέχη MME, ακόμα και με εκδότες ή καναλάρχες, συνδράμοντας τον Αλέξη Τσίπρα στο συγκεκριμένο μέτωπο, ο οποίος είναι αποφασισμένος να πάρει πάνω του το σχετικό project.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον γενικότερες ανακατατάξεις τόσο στο κομμάτι των αρμοδιοτήτων των επικοινωνιακών επιτελών του ΣΥΡΙΖΑ όσο και σε αυτό της επιλογής των προσώπων.  Εξάλλου και ανεξάρτητα από τα παραπάνω εδώ και καιρό συζητείται πίσω από τις κλειστές πόρτες της Κουμουνδούρου.

Facebook Comments