Ο Αργεντίνος τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο, συνδέεται με μία εγκληματική οργάνωση σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών και ανηλίκων σύμφωνα με τους εισαγγελείς της χώρας. Στο πλαίσιο έρευνας, την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία έκανε 50 εφόδους στο Buenos Aires Yoga School και συνελήφθησαν 19 άτομα.

Παράλληλα, πολλά τηλεοπτικά κανάλια στη Λατινική Αμερική μεταδίδουν αποσπάσματα ηχογραφήσεων, που ελήφθησαν από υποκλοπές και περιλαμβάνουν τη φωνή ενός άνδρα -για τον οποίο οι Αρχές ισχυρίζονται ότι ο Ντομίνγκο- ο οποίος κάνει σχέδια με φερόμενα ως μέλη του κυκλώματος, ωστόσο οι ημερομηνίες αυτών των ηχογραφήσεων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Σύμφωνα με το NPR.org, ο άνδρας ακούγεται να μιλά στη «Μέντι», μια γυναίκα με την οποία φέρεται να κάνει σχέδια για να έρθουν σε σεξουαλική επαφή. Ο άνδρας περιγράφει λεπτομέρειες για το πώς σχεδιάζει να διαφύγει της προσοχής των μελών του προσωπικού του, ώστε να μπορέσει να τη συναντήσει. Ένα άλλο απόσπασμα περιλαμβάνει τη συνομιλία της «Μέντι» με τον φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος στην οποία τον πληροφορήσει ότι έχει κανονίσει να βρεθεί με τον άνδρα, τον οποίο κατονομάζει ως «Plácido».

Από το 2019 έως και σήμερα περισσότερες από 20 γυναίκες έχουν κάνει δημόσια καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά του τενόρου. Ως αποτέλεσμα αυτών των κατηγοριών, ο ίδιος χώρισε τους δρόμους του με τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και παραιτήθηκε από το ρόλο του γενικού διευθυντή της LA Opera στην Καλιφόρνια.

Το NPR επικοινώνησε με τους εκπροσώπους του Πλάθιντο Ντομίνγκο για σχόλια, αλλά δεν έλαβε απάντηση.

Facebook Comments