Η τραπ μουσική τα τελευταία χρόνια έχει γίνει δημοφιλής και πλέον όλοι οι νέοι και όχι μόνο της χώρας μας την έχουν ασπαστεί, αν και από το ευρύ κοινό και τα media δεν είναι τόσο αποδεκτή λόγο της ιδιοσυγκρασίας της και της επιθετικότητάς της που την χαρακτηρίζει. Ο Stef Tony είναι ένας από τους εκπροσώπους της.

Ειδικότερα τα τελευταία σαρώνει στην κοινωνία μας μέσα από τα σόσιαλ μίντια και τα κέντρα διασκέδασης που συχνάζει η νεολαία. Αυτή η μουσική σκηνή ανδρώθηκε όχι από κάποιες οργανωμένες δράσεις εταιριών, αλλά μεμονωμένα από καλλιτέχνες και παράγοντες της τραπ, ένας από αυτούς που έχει συμβάλλει σημαντικά είναι ο Stef Tony, γνωστός και ως “manager”.

Η τραπ είναι μια άκρως παρεξηγημένη μουσική για τον λόγο ότι έχει «βρόμικο» ήχο όπως λένε. Η χρήση απαγορευμένων λέξεων, βρισιές, όπλα, ναρκωτικά και όλα τα συναφή, ήθος επιθετικό στο στίχο την καθιστούν όχι τόσο αποδεκτή από μια μερίδα ανθρώπων, όσο και τα τηλεοπτικά προγράμματα.

Τι γνώμη έχει γι’ αυτό όμως ο Stef Tοny, ένας άνθρωπος που έχει ασχολείται με αυτή τη μουσική σκηνή, ως μάνατζερ, ως εμπλεκόμενος πολλών βίντεο κλιπ, αλλά και ως καλλιτέχνης.

Κατ΄ επέκταση της συνέντευξης που έδωσε στην Lifo.gr μας εξηγεί τα εξής: «Πραγματικά, ισχύει αυτό που λέτε, αλλά κανένας δεν έχει αντιληφθεί, ότι όλο αυτό είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Είναι απλά μια ιστορία. Στην τέχνη και την μουσική όλα είναι στο επίπεδο του ονειρικού, του φανταστικού. Όταν βλέπεις ταινίες, γιατί δεν σε ενοχλεί η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι ηθοποιοί; Είναι το ίδιο ακριβώς. Οι ηθοποιοί δεν εννοούν αυτά που λένε, αντιθέτως κερδίζουν Όσκαρ με ρόλους πέρα από τη νομιμότητα. Γιατί αυτό δηλαδή να μην ισχύει στα κομμάτια της τραπ μουσικής. Είναι μάρκετινγκ και ο στίχος, μην ξεχνάς ότι η Madonna έβαζε φωτιά σε σταυρούς και η Lady Gaga έβαζε μπριζόλες στο κεφάλι. Στο θέατρο και στο σινεμά, στα βιβλία, μπορείς να πεις ό,τι θέλεις και είναι τέχνη, στη μουσική μια «κακή» λέξη κάνει το κομμάτι απαγορευμένο. Κι αυτό γίνεται μόνο στην Ελλάδα, σε μια χώρα όπου όλοι βρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ ‒ και τους ενοχλεί ένα τραγούδι. Στα παιχνίδια στον υπολογιστή τα παιδάκια μπορούν να σκοτώνουν, να πυροβολούν και κινδυνεύουν από ένα κομμάτι; Όλα στη μουσική γίνονται σε φαντασιακό επίπεδο, δεν είναι αληθινά, και δεν μπορεί κανείς να ορίσει τι όνειρα θα κάνω και τι θα πλάσω με τη φαντασία μου. Αν ξέραμε τι φαντάζεται ο καθένας μέσα στο κεφάλι του, όλοι θα χαρακτηρίζονταν δολοφόνοι. Δεν είναι αληθινό αυτό που φαντάζεσαι. Με πολλή απλά λόγια, αυτό είναι».

Stef Tony x TRANNOS – Cash (Official Music Video)

Παράλληλα μίλησε για το όραμά του όσον αφορά την τραπ μουσική και είπε τα εξής:

«Ναι μεν υπάρχει η underground τραπ, με “βρόμικο” ήχο όπως λέτε, κάτι που δεν το ασπάζομαι. Αλλά στις μέρες μας υπάρχει η τάση η τραπ μουσική να παντρεύεται με την ποπ Για παράδειγμα το Madame των Kings. Και έπεται και συνέχεια. Έχω ένα όραμα, να κάνω μια νέα γενιά μουσικών. Σύντομα θα ξεκινήσει τις δράσεις της μια νέα εταιρία που θα λέγεται “Balkans”, δουλεύουμε πάνω σε αυτό, και σκοπός μου είναι να βοηθήσουμε παιδιά της φάσης μου να κάνουν μουσική. Θέλω να βάλω στο παιχνίδι νέα παιδιά μαζί με άλλους καλλιτέχνες και να βγάλουμε τη νέα γενιά καλλιτεχνών. Τα πρώτα κομμάτια μας θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο και να είστε σίγουροι ότι κάτι νέο έρχεται, για να αναπτύξουμε νέους ήχους κάνοντάς την ακόμα πιο αγαπητή αυτή τη μουσική, όχι μόνο στους πιτσιρικάδες, αλλά ανεβάζοντας τον μέσο όρο ηλικίας κοινού. Η απενοχοποίησης της τραπ είναι γεγονός».

Johnny King x LEON x Stef Tony x Mc Daddy – CAMPIONE | Official Music Video

Facebook Comments