Το παγιωμένο πολιτικό σκηνικό των τελευταίων ετών με σαφή υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτυπώνουν σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δημοσκοπήσεις μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης των παρακολουθήσεων όπως αυτή της GPO για τα «Νέα» του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι δημοσκοπήσεις καταρρίπτουν τις μεγαλοστομίες του Αλέξη Τσίπρα περί ανατροπής του πολιτικού σκηνικού και απώλειας της εμπιστοσύνης των πολιτών στην κυβέρνηση, ενώ παρά τη μικρή φθορά που καταγράφει η κυβέρνηση και θεωρείται φυσιολογική μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν αποκομίζουν σημαντικά οφέλη.

«Η υπεροχή της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εξακολουθεί να είναι καθαρή και μεγάλη, παρότι βρίσκεται στον τέταρτο χρόνο της διακυβέρνησης και ο πρωθυπουργός υπερέχει σημαντικά έναντι των αντιπάλων του», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. Εστίαζαν, δε, και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία όπως λένε καταδεικνύουν ότι οι πολίτες ενδιαφέρονται κυρίως για τα προβλήματα της καθημερινότητας όπως η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια, για την αντιμετώπιση των οποίων η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαντλούν κάθε δημοσιονομική δυνατότητα. Κι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός άλλωστε επισημαίνουν έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα χθες ότι «μαζί θα περάσουμε αυτό το δύσκολο χειμώνα». Σε αυτό το δρόμο θα βαδίσει η κυβέρνηση τονίζουν στο δρόμο προς τη ΔΕΘ και τις εκλογές.

Facebook Comments