Την εκτίμηση ότι θα δοθούν απαντήσεις από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και από την Εξεταστική Επιτροπή για την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές διαδρομές στο Πρώτο» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, έκανε λόγο για μια «πολιτική επισύνδεση» μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς για τα περί προσέγγισης των δυο κομμάτων με αιχμή τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Επιπλέον, ερωτηθείς για τα περί αλλαγής του εκλογικού νόμου, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι κατά την προσωπική του άποψη «δεν θα πρέπει να το ξαναδούμε» το θέμα, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν είναι και δείγμα ηττοπάθειας εάν τεθεί το θέμα του εκλογικού νόμου, καθώς η σταθερότητα της χώρας, επιβάλλει αυτή τη στιγμή σταθερές κυβερνήσεις.

«Έτσι όπως φαίνεται το πολιτικό σκηνικό παραμένει το ίδιο, δεν βλέπουμε τεράστιες ανατροπές στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Οδηγούμαστε σε πολιτικό αδιέξοδο και αυτό είναι το πρόταγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε την απλή αναλογική μόνο και μόνο για να υπάρχει εκλογικό αδιέξοδο. Αν την πίστευε θα ήταν διαθέσιμος να κυβερνήσει με όποιον έρθει πρώτος. Εφόσον λέει ότι κανείς δεν πρέπει να συνεργαστεί με το πρώτο κόμμα που αυτή τη στιγμή είναι η ΝΔ, δεν πιστεύει στην απλή αναλογική», εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Επίσης, χαρακτήρισε «αλλοπρόσαλλη» τη θέση του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα των συνεργασιών.

Πηγή: ertnews.gr

Facebook Comments