Αυξάνει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες η Goldman Sachs, μετά τα αποτελέσματα β’ τριμήνου, έτσι ώστε να ενσωματώσει το νέο guidance των διοικήσεων, τις τάσεις της αγοράς, καθώς και τις υψηλότερες εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή και τα αυξημένα αποθέματα εποπτικών κεφαλαίων.

Όπως σημειώνει, η αντίδραση της αγοράς στα αποτελέσματα ήταν θετική και για τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες: οι μετοχές αυξήθηκαν κατά 15% κατά μέσο όρο τον περασμένο μήνα, κάτι το οποίο αντικατοπτρίζει τρία κύρια σημεία:

(1) την ισχυρότερη από το αναμενόμενη επέκταση των εξυπηρετούμενων δανείων και του καθαρού επιτοκιακού κόστους ΝΙΙ,

(2) τις ευνοϊκές τάσεις στην ποιότητα του ενεργητικού, και

(3) τους βελτιωμένους δείκτες CET1.

Ειδικότερα, τηρεί σύσταση buy για την Εθνική Τράπεζα με τιμή στόχο τα 4,10 ευρώ, από 3,95 ευρώ πριν, σύσταση buy δίνει και για την Alpha Bank με τιμή στόχο το 1,19 ευρώ, από 1,07 ευρώ πριν, ενώ για τις Eurobank και Πειραιώς τηρεί σύσταση Neutral με τιμή στόχο το 1,04 ευρώ (από 0,92 ευρώ) και το 0,96 ευρώ (από 0,84 ευρώ) αντίστοιχα.

Τη μεγαλύτερη δανειακή επέκταση κατέγραψαν η Eurobank και η Πειραιώς (+4,5%/+4,4% σε τριμηνιαία βάση), τη σημαντικότερη βελτίωση στα βασικά κέρδη προ φόρων σημείωσαν η Εθνική και η Πειραιώς (+24%/+15%), ενώ η ισχυρότερη βελτίωση του δείκτη CET1 καταγράφηκε από την Alpha (+80 μ.β.). Οι διοικήσεις έχουν αναβαθμίσει το guidance για το 2022 (κυρίως από την πλευρά των εσόδων), αφήνοντας αμετάβλητο αυτό του 2023-2024.

Η αμερικάνικη τράπεζα συνεχίζει να διαφοροποιεί τις ελληνικές τράπεζες με βάση τα κεφαλαιακά αποθέματα, την πιστωτική ποιότητα, τα περιθώρια βελτιστοποίησης του κόστους και τη δημιουργία απόδοση ιδίων κεφαλαίων ROTE.

Αυξάνει τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 6% σε μέσο όρο για τη διετία 2023-2024, αντανακλώντας τα έκτακτα κέρδη αντιστάθμισης και εμπορικών συναλλαγών στο β’ τρίμηνο.

Ελευθερία Κούρταλη

Facebook Comments