Με έναν λίβελο εναντίον του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, το ΚΚΕ “αποχαιρετά” τον άνθρωπο που ηγήθηκε της ΕΣΣΔ στην τελευταία φάση της και που οδήγησε στην κατάρρευση τελικά του κομμουνιστικού συστήματος.

Το ΚΚΕ μέσω του ιστότοπου 902.gr, δεν κρύβει την βαθιά αντιπάθειά του για τον ιστορικό ηγέτη και γράφει ότι ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ “ηγήθηκε της περεστρόικα που αποτέλεσε ουσιαστικά πολιτική ανατροπής του σοσιαλισμού” και προσθέτει ότι τις “πολύτιμες υπηρεσίες του τις εξαργύρωσε κερδίζοντας επαίνους από τους καπιταλιστές”…

Τι έγραψε ο 902.gr για τον θάνατο του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

Το όνομα του συνδέθηκε με την τελευταία πράξη της αντεπανάστασης στην Σοβιετική Ένωση. Ηγήθηκε της πολιτικής της περεστρόικα που αποτέλεσε ουσιαστικά πολιτική ανατροπής του σοσιαλισμού, που συντελέστηκε «από τα μέσα και από τα πάνω».

Τις πολύτιμες υπηρεσίες του τις εξαργύρωσε κερδίζοντας επαίνους από τους καπιταλιστές εντός κι εκτός Ρωσίας, ενώ ο ίδιος ο Γκορμπατσόφ πολλές φορές είχε ομολογήσει ότι σκοπος του ήταν να συμβάλει τα μέγιστα ανατροπή του σοσιαλισμού. 30 χρόνια πλέον μετά την προσωρινή ήττα του σοσιαλισμού, η «προσφορά» του Γκορμπατσόφ ταυτίζεται με τα απανωτά δράματα που έφερε η παλινόρθωση του καπιταλισμού για τους λαούς και την εργατική τάξη της πρώην ΕΣΣΔ και όλου του κόσμου.

Facebook Comments