“Ζήτα συγνώμη για το σιχαμένο άρθρο που έγραψες”.  Αυτή ήταν η δημόσια παρότρυνση προς τον Θανάση Καρτερό από ένα κορυφαίο στέλεχος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αρη Σπουρδαλάκη, ο οποίος δεν βρήκε καθόλου ενδιαφέρον και σοβαρό το πόνημα του παλαίμαχου δημοσιογράφου στην “Αυγή”, όπου μεταξύ άλλων… καλούσε τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη “να πάρει το χάπι του”.

“Λοιπόν επειδή κάπου πρέπει να μπαίνει ένα όριο: Θανάση Καρτερέ πρέπει στο ελάχιστο να ζητήσεις συγγνώμη για το σιχαμένο άρθρο που έγραψες που λέει δήθεν υποτιμητικά στο Μητσοτάκη “πάρε το χάπι σου” έγραψε ο Αρης Σπουρδαλάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb, προκαλώντας αναστάτωση στο “αριστερό” αναγνωστικό κοινό του διαδικτύου. Μάλιστα ο νεολαίος του ΣΥΡΙΖΑ ερμήνευσε την αρθρογραφία του Θ. Καρτερού ως “προβοκατόρικη”, καθώς άφησε να εννοηθεί πως με αυτά που γράφει δεν λειτουργεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά βγάζει λάδι τον Κ. Μητσοτάκη.

Αναπτύσσοντας τον συλλογισμό του υπογράμμισε χαρακτηριστικά: “Δε θα μιλήσω για το πόσο κακοποιητική είναι η συγκεκριμένη φράση για ανθρώπους που παλεύουν με ψυχικά νοσήματα, που έκαναν τεράστιο αγώνα για να ξεπεράσουν το ταμπού και να αρχίσουν την αγωγή που χρειάζονταν, ή που έχουν χαθεί γιατί δεν το ξεπέρασαν ποτέ. Έχω δυστυχώς πολλές προσωπικές εμπειρίες, δεν είναι όμως της ώρας τώρα. Θα πω το πολύ απλό: Όταν έχεις μια κυβέρνηση που καλύπτει βιαστές, έχει στείλει 30.000+ στον άλλο κόσμο από κοβιντ, μας έχει φτωχύνει σημαντικά και από πάνω μας παρακολουθεί κιόλας κι εσύ αντί να πεις οποιοδήποτε από αυτά λες “πάρε το χάπι σου” τους βγάζεις λάδι και μάλιστα σε μια περίοδο που ζορίζονται. Δε θα μπω στην τοξική λογική του να αναρωτηθώ αν γίνεται εκ του πονηρού. Συντροφικά όμως να ξέρεις ότι είμαστε πολλοί/ες”.

H απήχηση που είχε η θέση που διατύπωσε για το άρθρο του Θ. Καρτερού οδήγησε μέχρι τον Π. Πολάκη να σχολιάσει το θέμα. Εννοείται πως ο Π. Πολάκης τάχθηκε υπέρ του Θ. Καρτερού και αυτό επιδείνωσε την εσωτερική διαμάχη, καθώς πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν “συμφώνησαν” μαζί του.

“Με τον ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟ!! Χωρίς υποσημειώσεις. ΤΕΛΟΣ” έγραψε χαρακτηριστικά στο facebook ο Π. Πολάκης, το βράδυ της Τρίτης, βάζοντας φωτιά στα τόπια της εσωστρέφειας.

Πηγή: tomanifesto.gr

Facebook Comments