«Εάν ο ελληνικό λαός επιλέξει να κυβερνήσουμε εμείς, θα κυβερνήσουμε εμείς. Αλλιώς “δεκανίκι” κανενός δεν μπορώ να γίνω γιατί δεν εμπιστεύομαι κανέναν από όλους αυτούς», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη.

«Δεν μπορώ να συνεργαστώ με τη ΝΔ, δεν τους εμπιστεύομαι. Ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε την ομάδα που τον περιτριγυρίζει. Έχω πει ότι θα πάω μέχρι τέλους μόνος μου. Δεν είναι προσωπική αναφορά στο πρόσωπο του πρωθυπουργού ούτε των υπουργών. Αλλά από τα πεπραγμένα τους 3,5 χρόνια τώρα, απεδείχθη ότι δεν κυβερνούν σωστά. Δεν το’ χουν. Δεν μπορούν να διαχειριστούν καταστάσεις και κρίσεις. Αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος. Ότι και να μου λένε οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, και το ΚΙΝΑΛ, δεν το’ χουν, δεν μπορούν», υπογράμμισε.

«Κανένα σκηνικό δεν μπορεί να μου αλλάξει την άποψη. Το 85% των νομοσχεδίων τα ψηφίζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κ. Ανδρουλάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ το 54%. Αυτοί συγκυβερνούν ατύπως», υποστήριξε ο ίδιος.

Ο κ. Βελόπουλος εξαπέλυε βολές κατά της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι η συμπεριφορά της αντιπολίτευσης δεν είναι προς τη σωστή τακτική και λογική. «Δεν προτείνουν ποτέ τίποτα. Λαϊκίζουν, σπεκουλάρουν στα μικρά και προσπερνούν τα μεγάλα», τόνισε και διερωτήθηκε εάν ξέρει ο ελληνικός λαός ότι εμπλέκονται και η ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΧΑ στο Χρηματιστήριο Ενέργειας. «Η νομοθέτησή του ξεκίνησε από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ την έκανε εφαρμοσμένη επιλογή, ο κ. Σταθάκης έλεγε ότι το κάνουμε γιατί πρέπει να το κάνουμε και ότι θα έχουμε χαμηλό τιμολόγιο. Και  έρχεται η ΝΔ και το εφαρμόζει. Και τα τρία κόμματα έχουν εμπλοκή και αυτουργία σε αυτή την ιστορία.  Ήταν κάκιστη επιλογή», επισήμανε ο ίδιος.

Υπογράμμισε, δε, ότι κανένα κόμμα δεν προτείνει λύσεις. «Βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, “δώστε 7.000 ευρώ μισθό το μήνα”. Βγαίνει το ΚΚΕ, “δώστε 8.000 μισθό το μήνα”. Αυτό δεν είναι πολιτική. Πολιτική σημαίνει προτείνω και από εκεί και πέρα αποδεικνύεται αν είχα δίκιο ή άδικο», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, ο κ. Βελόπουλος διερωτήθηκε σε ποια σοβαρή χώρα πρόεδρος κόμματος θα μπορούσε να σχολιάζει σε ραδιοφωνικό σταθμό πράγματα που θα έπρεπε να λέγονται κεκλεισμένων των θυρών, πριν αποφανθεί η αρμόδια επιτροπή. Και όλα αυτά που γίνονται με βρίσκουν κάθετα αντίθετο. Χαρακτήρισε «αυτό-γελοιοποίηση της Δημοκρατίας» με ηθικούς αυτουργούς βουλευτές αλλά και υπουργούς που δίνουν διαρροές για τα όσα αντιλαμβάνονται στην εξεταστική επιτροπή.

«Έχουμε μάθει δυστυχώς στην Ελλάδα να λειτουργούμε με την κλειδαρότρυπα και με το πάση θυσία είδηση, και όχι με το γεγονός ότι αναφερόμαστε στην ΕΥΠ. Σε καμία χώρα του κόσμου δεν συνέβη τέτοιο γεγονός, στην Ολομέλεια της Βουλής να μιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί για την ΕΥΠ. Αυτά τα ζητήματα τα έχουν λύσει εδώ και δεκαετίες. Εμείς είμαστε ακόμα στη δεκαετία του ’30 και του ’40 και δεν μπορούμε να τα λύσουμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Πηγή: ertnews.gr

Facebook Comments