Απορριπτικά απάντησε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών στην προσφυγή της Μαρίας Καρρά, χήρας του εκδότη και δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα κατά της διάταξης δέσµευσης των περιουσιακών της στοιχείων από την Αρχή Καταπολέµησης Νοµιµοποίησης Εσόδων από εγκληµατικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε συλλήβδην τα επιχειρήματά της, αλλά ήδη η πλευρά της προσφεύγουσας, διαμηνύει δια του συνηγόρου της, Θεόδωρου Μαντά πως διερευνά τα ένδικα μέσα που θα ασκήσει “προφανώς τόσο στο περιεχόμενο όσο και στον τρόπο έκδοσης του απορριπτικού βουλεύματος. Θα εναντιωθούμε διότι επί της ουσίας αποστερήθηκε από το δικαίωμα με συμπληρωματικό υπόμνημα να αμφισβητήσει και να αντικρούσει την εισαγγελική πρόταση η οποία υιοθετήθηκε καθ’ ολοκληρίαν από το συμβούλιο”.

Μια ημέρα
Η ένσταση της κας Καρρά έχει να κάνει με το γεγονός ότι “είναι τουλάχιστον παράδοξο και σε κάθε περίπτωση πρωτοφανές κυριολεκτικά στην καρδιά του καλοκαιριού και εν μέσω θερινών τμημάτων, την Παρασκευή 29 Ιουλίου να υποβάλλεται η εισαγγελική πρόταση και την Δευτέρα 1η Αυγούστου, να εισάγεται στο δικαστικό συμβούλιο και να εκδίδεται αυθημερόν το βούλευμα με το οποίο απορρίπτεται συλλήβδην η προσφυγή κατά της διάταξης της αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, το οποίο περιορίζεται σε σαφή αναφορά και παραπομπή στην πρόταση την εισαγγελική”, λέει ο κ. Μαντάς. Πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός δέσμευσης θα μείνουν κάποια ακίνητα της κας Καρρά στην Έδεσσα και ένα ακίνητο στην Αράχωβα, που δεν ανήκουν στο κληροδότημα Τράγκα.

Αποδοχή
Ήδη πάντως η κα Καρρά, όσον αφορά στη δικαστική εξέλιξη για την θηριώδη περιουσία του εκδότη, έχει υποβάλλει αίτημα αποδοχής επ’ ωφελεία απογραφής της περιουσίας. Δηλαδή ουσιαστικά η ενέργεια αυτή σημαίνει πως αποδέχεται την περιουσία αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί ο εξονυχιστικός έλεγχος του συνόλου της “κατά το ενεργητικό και το παθητικό της και εκ πρωιμίου αποδέχεται την εγκυρότητα του αποτελέσματος που θα προκύψει”. Το αίτημα, που εκκινεί μια μακρά διαδικασία , θα κρίνει δικαστήριο το οποίο θα ορίσει συμβολαιογράφο ο οποίος θα αποφανθεί εντός 4 μηνών και η απόφαση αυτή θα επικυρώνεται κατά κανόνα από δικαστική απόφαση.

Ο Φρέντυ Τράγκας
Ο μικρός γιός του Γ. Τράγκα, Φρέντυ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, την Τρίτη 7 Ιουνίου υπέβαλλε δια του συνηγόρου του Θέμη Σοφού στο Ειρηνοδικείο Αµαρουσίου αποποίηση της κληρονομιάς του πατέρα του. Για όσα όμως , από την απογραφή της κληρονομιάς προκύψει (και δεν αναφέρονται στη διαθήκη) ότι υφίστανται θα τα εκχωρήσει στο Ελληνικό ∆ηµόσιο.

Πηγή: dikastiko.gr

Facebook Comments