Όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η έρευνα ήταν σε εξέλιξη και αυτό που έγινε είναι ότι ορθά κατά την πολιτική μου άποψη, ο τότε πρωθυπουργός είπε να μην σταματήσει η έρευνα, γιατί αν σταματούσε η έρευνα πρώτος απ’ όλους εγώ, εσείς, θα λέγαμε ότι κακώς σταμάτησε η έρευνα» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης αναφερόμενος στην παρακολούθηση Πιτσιόρλα.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

«Αυτό που θέλω να πω με σαφήνεια είναι ότι δεν ήταν στις αρμοδιότητές του η εμπλοκή με το συγκεκριμένο ακίνητο. Αυτό που διαβάζω είναι ότι υπήρχε μια καταγγελία πολιτών, φορέων του νησιού ακόμα και της εκκλησίας, είχε ξεκινήσει μια έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε ο κ. Αλεξιάδης.

«Είναι ξεκάθαρο το τι αρμοδιότητες είχε το ΤΑΙΠΕΔ και το συγκεκριμένο ακίνητο δεν ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ. Το συγκεκριμένο ακίνητο στο συγκεκριμένο νησί-μάλλον τα ακίνητα, δεν είναι μόνο ένα, γιατί είναι και ένα άλλο νησάκι- ανήκαν είτε σε ιδιώτες είτε στην εκκλησία οι οποίοι πριν αναλάβει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν έγινε η προσπάθεια πώλησης κατήγγειλαν ότι αυτή η πώληση έγινε με συμβόλαια ή τελοσπάντων με τρόπο που δεν ήταν νόμιμος και για αυτό το πράγμα είχε ξεκινήσει έρευνα. Άρα η εμπλοκή του συγκεκριμένου ανθρώπου με την πώληση αυτή δεν ήταν λόγω της ιδιότητάς του» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν λοιπόν ο πολιτικός Αλεξιάδης ο οποίος έχει αρμοδιότητα την πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, αν το διάστημα που ασκεί αυτά τα καθήκοντα, παράλληλα προσπαθεί να εμπλακεί στην ανέγερση μιας πολυκατοικίας που δεν είναι στα καθήκοντά του και γι’ αυτό συνομιλεί με ανθρώπους που κρίνουν οι εισαγγελικές υπηρεσίες, η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή άλλες υπηρεσίες ότι πρέπει να παρακολουθηθεί, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να εμπλακεί η πολιτική του ιδιότητα» συμπλήρωσε.

Στο σχόλιο της δημοσιογράφου ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πιτσιόρλας αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο κ. Αλεξιάδης απάντησε «αν από την έρευνα που γινόταν δεν προέκυψαν στοιχεία, για ποιο λόγο να μην αναβαθμιστεί;».


«Πολιτικό ερώτημα δεν υπάρχει γιατί είναι σαφέστατο ότι επί ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε ο κ. Ρουμπάτης και διάβασα, δεν γίνονταν παρακολουθήσεις πολιτικών ενώ επί ΝΔ είναι ανοιχτό αν παρακολουθούν τον οποιονδήποτε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση είναι «πανικόβλητη για το θέμα των παρακολουθήσεων και των ευθυνών που θα καταλήξουν κάποια στιγμή σε συγκεκριμένο άτομο και θα καταλογιστούν οι ευθύνες προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα».

Ερωτηθείς αν με βάση όσα αναφέρει το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ είναι πιθανή τελικά μια κυβερνητική συνεργασία, ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε «εάν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση η κάλπη βγάλει την δυνατότητα προοδευτικής κυβέρνησης, πολύ γρήγορα θα σχηματιστεί αυτή η κυβέρνηση, αυτή είναι η δική μου πολιτική πρόβλεψη». «Αυτοί που λένε τώρα διάφορα, θα πρέπει να απαντήσουν αυτοί που δεν θα το κάνουν, για ποιο λόγο δίνουν δεύτερη ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη. Ποιο κόμμα θα αναλάβει την ευθύνη αυτή απέναντι στον ελληνικό λαό;» προσέθεσε.

Πηγή: ertnews.gr

Facebook Comments