Ράγισαν καρδιές σήμερα στην κηδεία του Ολυμπιονίκη του τάε κβο ντο Αλέξανδρου Νικολαΐδη το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη και μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν η στιγμή που ο συναθλητής του Μιχάλης Μουρούτσος μετέφερε τα μετάλλια του αδικοχαμένου αθλητή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 και του 2004. Τα δύο ασημένια μετάλλια θα τεθούν σε δημοπρασία – όπως επιθυμούσε και ο ίδιος – με τα έσοδα να πηγαίνουν σε ιδρύματα.

Ο Μιχάλης Μουρούτσος ήταν αυτός ο οποίος ανέλαβε να τα μεταφέρει σε μία συγκλονιστική στιγμή αφού οι δυο τους πέρα από συναθλητές ήταν και φίλοι.

Όπως έγραψε ο ίδιος ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του στο Facebook, “αν ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή για κάποιο σκοπό, εγώ έχω αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός. Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στην ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα”.

“Για αυτόν τον λόγο, τα δύο μου αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, της Αθήνας και του Πεκίνο, που για χρόνια κρύβω καλά, ήρθε η ώρα να βγουν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις παναθρώπινες αξίες. Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου” περιγράφει ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και καταλήγει για το θέμα αυτό:

“Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου”, ανέφερε.

Facebook Comments