Τον αποτροπιασμό της για τον εφιάλτη που ζούσε η 12χρονη που έπεσε θύμα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης από τους βιαστές της στα Σεπόλια εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», η Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στις εξελίξεις της υπόθεσης, τόνισε αρχικά ότι κάθε άνθρωπος που διαβάζει αυτά τα στοιχεία δεν μπορεί παρά «να γεμίζει με φρίκη, αποτροπιασμό, αγανάκτηση. Το θετικό είναι ότι χύνεται άπλετο φως, προχωρούν γρήγορα οι έρευνες».

Η κυρία Κεραμέως τόνισε πως το υπουργείο Παιδείας δεν είναι το άμεσα αρμόδιο για την έρευνα, ωστόσο «ήρθαμε σε επαφή με το σχολείο. Το παιδί (σ.σ. η 12χρονη) πήγαινε κανονικά στο σχολείο. Φέτος είχε λείψει μόνο μία μέρα». Οπως τόνισε η Νίκη Κεραμέως πέρυσι, όταν ήταν στο Δημοτικό, το κορίτσι είχε περισσότερες απουσίες, όπως και τα αδέρφια της, «πάντα όμως εντός του επιτρεπτού ορίου (των απουσιών). Υπήρχε επαφή του σχολείου με τη μητέρα».

«Δεν πάει στο σχολείο σε αυτή τη φάση, δίνει καταθέσεις»

Η υπουργός Παιδείας σημείωσε πάντως ότι φέτος «έχουμε τους περισσότερους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στα σχολεία από ποτέ» και πως από την πρώτη στιγμή «φροντίσαμε, ώστε να υπάρχει υποστηρικτική δομή στο σχολείο». Όταν ρωτήθηκε αν πηγαίνει αυτές τις ημέρες ή αν θα επιστρέψει στο σχολείο της η 12χρονη, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε: «Δεν πάει στο σχολείο το κορίτσι. Δίνει διαρκώς καταθέσεις, καταλαβαίνετε ότι είναι σε ένα ιδιαίτερο καθεστώς. […] Θα ήταν σημαντικό όμως να επανέλθει το παιδί σε μια κανονικότητα, για την ομαλή εξέλιξή του. Αυτά θα μας τα υποδείξουν, βέβαια, οι ειδικοί, οι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί».

Facebook Comments