Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία την φωτογραφία και τα στοιχεία του 63χρονου που κατηγορείται ότι βίασε δύο ανήλικα αγόρια 7 και 8 ετών στον Άγιο Παντελεήμονα, πριν από μία εβδομάδα.

Πρόκειται για τον Νικόλαο Γούβαλη, που έχει γεννηθεί στη Λαμία το 1959.

Άγιος Παντελεήμονας: Αυτός είναι ο 63χρονος που βίαζε τα ανήλικα αδερφάκια επί δέκα μέρες

Υπενθυμίζεται ότι ο 63χρονος άνδρας προσέγγισε τα δύο αγόρια ηλικίας 7 και 8 ετών, τα οδήγησε σπίτι του με την υπόσχεση χρηματικού ανταλλάγματος και ασέλγησε σε βάρος τους.

Όταν η μητέρα των παιδιών αντιλήφθηκε τι συνέβη, κατήγγειλε το συμβάν και ο άνδρας εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα στην οδό Αχαρνών όπου συνελήφθη. Όπως διαπιστώθηκε, ο κατηγορούμενος είχε προβεί κατ’ επανάληψη σε γενετήσιες πράξεις με τα δύο αγόρια το τελευταίο δεκαήμερο.

Μάλιστα, ήταν παλιός γνώριμος των αρχών, καθώς είχε συλληφθεί στο παρελθόν για αντίστοιχα αδικήματα. Είχε αποφυλακιστεί από το κατάστημα κράτησης Γρεβενών στις 4 Φεβρουαρίου του 2020, αφού είχε εκτίσει ποινή με κατηγορίες που αφορούσαν μεταξύ άλλων βιασμό και αποπλάνηση ανήλικων.

Η αστυνομία διαπίστωσε αμέσως ότι εκτός από τα δύο αδέρφια, ο 63χρονος είχε προσεγγίσει με αντίστοιχο τρόπο και ένα 15χρονο αγόρι από τη Ρουμανία.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος 63χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 9-10-2022, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (σχετικό το από 10-10-2022 Δελτίο Τύπου).

Σε βάρος του ημεδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη για Βιασμό με παθόντα ανήλικο, Γενετήσιες πράξεις με ανήλικο έναντι αμοιβής, με παθόντα που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και Οπλοφορία.

Πρόκειται για τον: ΓΟΥΒΑΛΗ Νικόλαο του Ιωάννη και της Αναστασίας, γεννηθέντα την 4-7-1959 στη Λαμία.

Άγιος Παντελεήμονας - 63χρονος

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορουμένου, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου εισέτι αριθμού ανηλίκων παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τον ανωτέρω, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Άγιος Παντελεήμονας - 63χρονος

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 12:00 ώρα της 18-4-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Facebook Comments